INSTITUCIONS
Cultura 11/01/2012

Ja hi ha 5 finalistes per comissariar el pavelló català a la Biennal d'Arquitectura de Venècia

Els arquitectes seleccionats tenen tres setmanes i 2.000 euros cadascun per desenvolupar el projecte. El guanyador se sabrà l'1 de febrer.

Laura Serra
1 min

BarcelonaEl jurat convocat per l'Institut Ramon Llull ja ha escollit els cinc equips finalistes que aspiren a comissariar la participació de Catalunya i Balears a la Biennal d'Arquitectura de Venècia. Els equips tindran temps fins al dia 27 de gener per tal de desenvolupar els seus projectes amb més amplitud i amb un pressupost de 2.000 euros cadascun, en la segona fase del concurs, la d'idees. El nom del comissari guanyador es comunicarà el proper dia 1 de febrer.

Els finalistes són: Stefano Cortellaro, Ton Salvadó i Inés de Rivera, pel projecte PaiÇATges. Albert Ferré i Olga Subirós, pel projecte Canvi de pell. El grup de recerca Habitar de la UPC, amb el projecte Final de mes. Joan Falgueras i Lucila Mallart, pel projecte Emergent/Submergit. I Jordi Badia i Félix Arranz, amb el projecte Architectural rowers/vogadors.

A la primera fase del concurs s'hi han presentat un total de 42 projectes. Un cop nomenat el comissari, es farà arribar la proposta guanyadora a l'organització de la Biennal de Venècia per tal que hi doni l'aprovació definitiva. A partir d'aquest moment, es posarà en marxa la producció de l'exposició, que comptarà amb un pressupost màxim de 225.000 euros. La Biennal tindrà lloc entre els dies 29 d'agost i 25 de novembre. El comissari per a l'edició del 2012 serà el prestigiós arquitecte David Chipperfield.

stats