MÚSICA
Cultura 27/04/2011

The Big Head Troubled Boy, avui a l'Estrella Girls!

El trio anglocatalà liderat per Mia Salazar presenta avui a les 21 h a La [2] de l'Apolo el seu pop madur i de grans aspiracions, que s'ha materialitzat en un primer disc excel·lent, 'Broken'. Serà el quart dels sis concerts del cicle Estrella Girls!, protagonitzats per joves artistes, sis propostes encapçalades per dones

Marta Salicrú
2 min
The Big Head Troubled Boy

BarcelonaEl projecte de Mia Salazar, terrassenca de pare català i mare mexicana, és l’única de les propostes del cicle de concerts Estrella Girls! que fa servir l’anglès en les lletres. No és estrany. El debut de The Big Head Troubled Boy, Broken (2009), una col·lecció de cançons d’arrel anglosaxona amb una pàtina jazz basades en la veu i la guitarra de Salazar, es va gravar a Londres amb el contrabaix i productor anglès Nick Kaçal –una de les persones que va encoratjar la Mia a tirar endavant la seva aventura musical, com també ho va fer Arnau Vallvé, bateria i productor de Manel–.

Broken, a més, recull la cosmopolita peripècia de la Mia des que va marxar de casa als 16 anys només amb la guitarra –ara en té 27–, i que la va portar al Canadà, Mèxic, Bèlgica i Londres, a cantar ranxeres i compondre música house, per exemple. I un projecte tan viatger demana una llengua franca.

A més de les cançons del debut, Salazar aprofitarà la cita avui a les 21 h a La [2] de l’Apolo per avançar, amb un quartet, les cançons de San Antonio, el seu segon àlbum, que publicarà a la tardor. Ella el defineix com “més enèrgic”, i a diferència del debut, un part de quatre anys, l’ha compost en sis mesos. “És una prova de fe”, afirma. “Tenia molts dubtes de si arriscar-ho tot per la música, i al final he fet el pas”. Comproveu en directe per què té aquesta confiança en les seves cançons.

Les entrades es poden adquirir al web de la Sala Apolo o a les taquilles de la sala (5 € per avançat i 6 € el dia del concert).

stats