Cinema
Cultura 28/02/2012

Bigas Luna rodarà 'Segon origen' aquest any a Barcelona i Lleida

El cineasta català començarà a rodar aquest any l'adaptació a la gran pantalla en 3D de 'Mecanoscrit del segon origen', de Manuel de Pedrolo. El consistori lleidatà aportarà 300.000 euros al finançament de la pel·lícula

Agències
2 min

BarcelonaTot sembla indicar que, finalment, Bigas Luna farà realitat el projecte de 'Segon origen', l'adaptació a la gran pantalla de la cèlebre novel·la 'Mecanoscrit del segon origen', de Manuel de Pedrolo, un film en 3D que es rodarà en bona part a Lleida i Barcelona.

El llargmetratge, coproduït per Espanya, Gran Bretanya i Bèlgica, tindrà un pressupost d'uns 10 milions d'euros que està "pràcticament tancat", segons que ha explicat avui el productor Carles Porta, responsable de Produccions Audiovisuals Antàrtida i impulsor del projecte. "Esperem tancar-lo en les pròximes setmanes i començar llavors el procés de preproducció", ha assenyalat Porta, que avui ha signat al costat de Bigas Luna i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, un conveni de col·laboració segons el qual el consistori aportarà 300.000 euros en tres anys al finançament d'aquesta pel·lícula.

"És un conveni més d'il·lusions i afecte que econòmic", ha comentat Bigas Luna, que ha agraït el suport i l'interès mostrat pel consistori per col·laborar i facilitar el rodatge de la pel·lícula a Lleida.El director de títols com 'Jamón, jamón', 'Huevos de oro', 'La teta y la luna' o 'Yo soy la Juani' ha expressat també l'enorme il·lusió que li fa portar al cinema l'obra de Pedrolo, una història dirigida a un públic juvenil que invita a reflexionar sobre temes com l'ecologia o la sexualitat i que és "molt adequada en els temps que estem vivint".

'Segon origen' es rodarà en bona part a Lleida, tant a localitzacions de la ciutat que encara no s'han decidit com al Magical Media, un modern centre de producció audiovisual situat al Turó de Gardeny i dotat de la tecnologia més avançada. "El projecte convertirà Lleida en una ciutat de pel·lícula", ha assegurat Carles Porta, que ha incidit en el fet que la gravació de la pel·lícula generarà feina, ocupació hotelera i més activitat comercial i en la restauració.

"Crec que ningú no quedarà defraudat i penso que farem una de les grans pel·lícules de la dècada a Catalunya", ha remarcat Porta. Bigas Luna ha avançat també que algunes escenes de la pel·lícula es rodaran a Barcelona, concretament al Camp Nou i a l'avinguda Diagonal, i altres possiblement a la costa italiana o el nord d'Àfrica.La idea de l'equip és començar el rodatge aquest mateix any, amb l'objectiu de poder estrenar la pel·lícula el 2013. El repartiment del film encara no està decidit.

stats