Publicitat
Publicitat

‘Birdman’ aixeca el vol amb set nominacions als Globus d’Or

‘Boyhood’ i ‘The imitation game’, els grans rivals del film d’Iñárritu

Després de setmanes de travesses, anàlisis especialitzades i llistes del millor de l’any, les nominacions dels Globus d’Or van aixecar ahir el teló de la temporada de premis cinematogràfics. Amb set candidatures, Birdman, d’Alejandro González Iñárritu, se situa com a primer favorit d’una cursa que tot just acaba de començar. La comèdia del mexicà s’allunya del registre dramàtic habitual del director de Babel per mostrar -en un únic pla seqüència- els bastidors d’un muntatge teatral amb què un actor famós per haver interpretat un superheroi en el passat (Michael Keaton) intenta guanyar prestigi com a intèrpret.

Els contrincants de Birdman en la categoria de millor comèdia o musical -en els Globus el premi de millor film està escindit en dos apartats- seran Into the woods, El Gran Hotel Budapest, Pride i St. Vincent. Però els grans rivals en el global dels premis seran dos drames: el biopic sobre el matemàtic Alan Turing The imitation game i la celebrada Boyhood, crònica de la vida d’un noi rodada al llarg de 12 anys. Els altres drames són el film de Bennett Miller Foxcatcher, el biopic sobre Stephen Hawking The theory of everything i Selma, que retrata la marxa pels drets civils del 1965 liderada per Martin Luther King. La seva directora, Ava DuVernay, és la primera dona negra que rep una nominació a la millor direcció.

Les candidatures aposten per la majoria dels títols que els crítics i mitjans americans han destacat aquestes setmanes amb dues notables excepcions: el thriller de Clint Eastwood American Sniper i la biografia del presoner de guerra Louis Zamperini Invencible, dirigida per Angelina Jolie, totalment ignorades. Interstellar, que també figurava en les apostes, s’ha de conformar amb la nominació de la música de Hans Zimmer. I també és curiosa l’absència de la comèdia argentina Relatos salvajes -que molts donen com a favorita per a l’Oscar al film de parla no anglesa- en la categoria de pel·lícula estrangera, que inclou veritables sorpreses com l’estoniana Tangerines i la israeliana Gett.

En l’apartat interpretatiu destaca el doblet de Julianne Moore (per Still Alice i Maps to the stars ); l’enèsima nominació de Meryl Streep (per Into the woods ); la doble candidatura de Boyhood (Ethan Hawke i Patricia Arquette), The theory of everything (Eddie Redmayne i Felicity Jones), Big eyes (Amy Adams i Christoph Waltz) i Foxcatcher (Steve Carell i Mark Ruffalo); les tres de Birdman (Keaton, Emma Stone i Ed Norton), i la de Jennifer Aniston com a actriu dramàtica per Cake. Els guanyadors recolliran les estatuetes l’11 de gener en una gala presentada per Amy Poehler i Tina Fey.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT