13È BANC SABADELL FESTIVAL DEL MIL·LENNI
Cultura 05/11/2011

Jane Birkin, Ute Lemper i Philip Glass, al Mil·lenni

Marta Salicrú
2 min
Jane Birkin, Ute Lemper i Philip Glass, al Mil·lenni

BarcelonaEl Banc Sabadell Festival del Mil·lenni va fer públic ahir el cartell de la 13a edició, gairebé 40 concerts d'una trentena d'artistes, entre els quals destaquen Jane Birkin, Ute Lemper, el Philip Glass Ensemble, Michael Nyman, Loreena McKennitt, Anoushka Shankar i James Taylor, entre d'altres. Serà l'edició amb més concerts de la història del festival, que vol combatre d'aquesta manera la crisi. "Intentarem afrontar la crisi amb valentia", va dir Martín Pérez Lombarte, director general de Concert Studio, la promotora que organitza el festival. "Si ets el número 1 la crisi t'afecta menys".

El festival barceloní se celebrarà del 2 de desembre al 4 de maig en diverses sales de Barcelona -sobretot al Palau de la Música, però també a L'Auditori, el Liceu, el Teatre Coliseum i la Sala Apolo. I per primera vegada celebrarà un concert fora de la capital catalana, el d'Adriana Calcanhotto, del 16 de març al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, que el dia abans haurà tocat al Palau.

Valors segurs

Un cop més el festival aposta per un eclecticisme que vol atreure un gran volum de públic de tot tipus, inclòs, segons Martín Pérez Lombarte, el que no va habitualment a concerts. Però sobretot aposta pels valors segurs: artistes que han omplert en anteriors edicions del Festival del Mil·lenni, o del Festival Jardins de Cap Roig, l'altra gran producció de Concert Studio.

És el cas tant de Birkin, Lemper, Nyman i el d'altres artistes de l'edició d'enguany com Nacho Vegas, Ainhoa Arteta, Pablo Milanés, Adamo i, com no podia ser d'una altra manera, María Dolores Pradera, programada en les 13 edicions del festival. Però també del Dúo Dinámico -que obriran el festival amb tres dates consecutives al Coliseum-, d'Antònia Font, de Sílvia Pérez Cruz i de Dani Martín, tots en el cartell de l'últim festival de Cap Roig. La representació catalana del cartell la completen Moncho, Sidonie, Las Migas, Andrea Motis i Joan Chamorro i la mallorquina Maika Makovski. Se'ls afegeixen Inspira i Marcel Cranc, que faran de teloners de Vetusta Morla i Milanés.

Com a novetat, el festival estrenarà el cicle de jazz a L'Auditori Jazz in Blue, en col·laboració amb el prestigiós segell Blue Note. L'inaugurarà Dianne Reeves amb un xou de nadales, i la seguiran Joe Lovano, el pianista nord-americà Robert Glasper i el trompetista suïs Erik Truffaz.

stats