Música

Bjork suspèn la gira europea per "esgotament emocional"

La cantant assegura que les cançons de 'Vulnicura', que reflecteix la seva ruptura amb Matthew Barney, són "massa intenses"

La cantant Björk ha suspès la resta de la seva gira europea, entre agost i novembre, perquè les cançons del seu últim àlbum 'Vulnicura' són massa "intenses" i l'esgoten emocionalment, segons explica l'artista al seu Facebook. A 'Vulnicura', Bjork reflecteix la seva ruptura amb Matthew Barney, el seu company durant els últims 10 anys. El missatge contradiu el comunicat que va emetre fa unes setmanes el seu servei de premsa assegurant que l'anul·lació dels concerts es devia a conflictes d'agenda.

Björk, que va actuar Barcelona el 24 de juliol, va interpretar per última vegada en directe els temes de 'Vulnicura' el passat divendres al Wilderness Festival d'Oxford. "Cantar aquest àlbum ha sigut intens i el seu rellotge intern sembla diferent al dels altres. El disc ha viscut a la seva manera, amb la urgència amb què va sortir, i aquest fi sobtat escapa a la meva voluntat" , escriu Björk. " Espero, al llarg dels anys, haver guanyat suficients punts de 'karma de gira' perquè ara em doneu suport".

La cantant ja està immersa en la composició d'un nou àlbum. "He començat a escriure noves cançons i penso que el camí més natural és deixar a aquesta bèstia continuar la seva carrera natural i començar des de zero".