Música
Cultura 12/11/2011

Els Black Sabbath originals graven el seu primer disc en 33 anys

La banda britànica, encapçalada per Ozzy Osbourne, tindrà disc nou i gira mundial l'any vinent

Ricard Martín
2 min
Black Sabbath en el moment d'anunciar el seu retorn

BarcelonaBlack Sabbath, la banda que va introduir l'estètica satànica dins el món del rock, són uns mestres del màrqueting. I 35 anys després de l'edició del seu homònim primer disc, no han perdut l'efectisme. La banda liderada per Ozzy Osbourne ha esperat a una data tan mística com la de l'onze de l'onze del 2011 per anunciar la seva reunió.

Tot i els 33 anys que han passat d'ençà del darrer disc de la formació original, Never say die! (1978), el públic no ha perdut interès en la banda. A Espanya, Black Sabbath és trending topic.

Segons ha anunciat la banda al seu compte de Twitter, la formació original del grup, encapçalada pel cantant Ozzy Osbourne, amb el guitarrista Tomi Iommi, el bateria Bill Ward i el baixista Geezer Butler, gravarà el seu primer disc en 33 anys. El presentaran com a caps de cartell al Download Festival al Regne Unit, al circuit de Donnington, del 8 al 10 de juny. Després d'aquest concert, la banda començarà una gira mundial.

Osbourne ha anunciat que ja han gravat “set o vuit cançons” per a un disc que es publicarà a la tardor del 2012. El productor del nou disc serà Rick Rubin, ben conegut per posar al dia la sonoritat de llegendes del rock com Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers o AC/DC, però també de rapers com Jay-Z. Rubin ha assegurat que, tot i el pas dels anys, la formació “sona totalment a Black Sabbath”. Iommi ha afegit que tornar amb la banda és “com posar-se un vell guant, és fantàstic”.

Black Sabbath, considerats per unanimitat com a pares fundadors del heavy metal, van iniciar la seva carrera a la industrial Birmingham l'any 1968. En inici una banda de blues, el seu estil va mutar en unes composicions de riffs de guitarra pesants i foscos, amanides amb una temàtica i una imatge plena de referències al satanisme i a allò sobrenatural. Amb més de 70 milions de discos venuts arreu del món, la banda ha influït en moviments tan dispars com el heavy metal dels vuitanta, el punk, el grunge, l'stoner rock o l'indie-rock nord-americà.

stats