MÚSICA
Cultura 10/04/2013

El Black Music Festival 2013 bat el seu propi rècord amb 11.000 espectadors

La introducció d'un programa molt extens i el fet d'haver mantingut el preu de les entrades han estat les claus de l'èxit d'aquesta 12a edició del festival

Acn
1 min
The Brand New Heavies

BarcelonaLa 12a edició d'El Black Music Festival ha fregat els 11.000 espectadors en la seva edició més extensa i variada, amb prop de dos mesos de concerts a les comarques gironines i també a Barcelona i Perpinyà. El fet d'haver apostat pel programa més extens que mai hagin presentat i d'haver mantingut el preu de les entrades –sense haver-hi repercutit la pujada de l'IVA–, ha propiciat un augment del públic d'un 9,2%. El director, Jordi Planagumà, diu que la particularitat del festival és programar artistes poc habituals, com The Brand New Heavies, Mick Taylor o The Impressions. "Encara que no són per al gran públic comercial, arrosseguen a molta gent que es desplaça expressament per a venir-los a veure", afegeix.

Tot i l'augment d'espectadors, la recaptació neta per venda d'entrades del festival ha baixat, ja que l'increment de públic no compensa la pujada del 13% d'IVA. "Aquest era un fet que teníem força clar a l'hora de plantejar aquesta edició del festival: si apujàvem el preu de les entrades hauríem patit una davallada de públic, així que vam preferir assumir-lo i mirar de mantenir públic o incrementar-ne", explica Planagumà. Una de les claus del Black Music Festival 2013 ha estat l'equilibri entre els diversos estils de la música negra, que encara no havien aconseguit tant com fins ara. "Enguany, hem aconseguit aquest equilibri i això ha ajudat a no saturar el públic, en un moment en què aquest és molt selectiu".

stats