Publicitat
Publicitat

CINEMA

Blanca Suárez i Jan Cornet, noves apostes d'Almodóvar

Els actors secundaris de 'La piel que habito' s'enfronten a l'"efecte Almodóvar"

El somni de qualsevol actor... o la manera més ràpida d'enterrar la teva carrera. Treballar amb Almodóvar és una arma de doble tall. A La piel que habito actuen amb perícia dos joves talents cridats a perdurar: Blanca Suárez i Jan Cornet.

Ella és ídol d'adolescents gràcies a El internado i objecte de mil i una enveges per la seva relació amb Miguel Ángel Silvestre, amb qui a més rodarà ara Miel de naranjas, d'Imanol Uribe.

Ell va ser l'Àngel Custodi de Camino, company d'estudis d'una altra promesa, Alberto Ammann, i encarnarà el fill de Sigourney Weaver a Red Lights, de Rodrigo Cortés. Tot apunta que Almodóvar, aquesta vegada, ha encertat amb el seu olfacte per als nous noms.

No sempre ha estat així perquè, què va ser de Yohana Cobo, Tamar Novas, Liberto Rabal o Francisco Boira? Les seves carreres no van estar a l'altura de l' efecte Almodóvar i truncades queden, fins a nou avís, les seves possibilitats de convertir-se en els nous Antonio Banderas, Carmen Maura o Victoria Abril.

"Jo de moment he fet aquesta pel·lícula amb ell i ja està", explica Blanca Suárez. "Per fer una pel·lícula amb Pedro no s'és noia Almodóvar. És un títol en tota regla que es guanya amb el temps. Tant de bo algun dia pugui arribar a ser-ho", afegeix.

I és que la il·lusió de treballar amb el cineasta manxec pot ser contraproduent. "Hi ha hagut espai per a tot, per a l'alegria màxima i el bloqueig més absolut", assegura la jove actriu.

Javier Cámara explicava durant l'estrena de Hable con ella que en la primera presa, el director va demanar "tallin" i li va dir: "Molt bé, però ara repeteix la presa sense que se't noti a la cara que estàs encantat de treballar amb Almodóvar".

I Jan Cornet reconeix que Almodóvar ha de frenar aquesta tendència en els seus actors més "novells". "Un tendeix a voler emocionar-se, a voler fer el personatge de la seva vida i s'oblida de la història, que compta tant que no pots exagerar", assegura a Efe.

A La piel que habito, Suárez interpreta la filla d'Antonio Banderas, un personatge que "no pot ser més bonic i extrem" i que "ho mira tot amb bons ulls, perquè no ha tingut contacte amb el món". La seva tragèdia és la que desencadena la venjança del seu pare i la pròpia tragèdia de Vicente, el personatge que interpreta Cornet.

"Li passen coses tan atroces i tan difícils d'imaginar, que un ha d'estar en el moment. Vaig haver aprimar-me diversos quilos i era fàcil per mi imaginar Vicente com un gos, un llebrer que està encadenat i acollonit" , resumeix.

Però acabat el rodatge, a tots dos els queda esperar quin serà l'"efecte Almodóvar" sobre les seves carreres. Suárez, que ja sap el que és la popularitat i domina a la perfecció la sobreexposició mediàtica, camina ara amb precaució cap al prestigi.

I és que, com a parella de l'actor Miguel Ángel Silvestre, les càmeres han passat a formar part de la seva vida també fora de la feina. "Hi ha casos molt pitjors, pel que puc posar el crit al cel. Però sí, és estrany".

Més sembla preocupar-li que el fenomen adolescent sigui mirat amb menyspreu artístic. "És trist que siguin els companys els que et miren malament. Si has començat a treballar molt aviat, evidentment no tens temps d'entrar en una escola i anar-hi cada dia, però anem aprenent treballant en una professió en la qual, a més, no s' acaba mai d'aprendre", reflexiona.

Cornet, de 27 anys, va estudiar en canvi a l'escola de Juan Carlos Coraza i ha explotat un físic entre fràgil i desafiant per sumar-se a projectes punters del cinema espanyol, tendència que ha culminat amb Almodóvar.

L'actor, rendit al poder del cineasta, també parla meravelles de quan va ser un àngel per a Javier Fesser a Camino, s'enorgulleix d'haver estat el fill de Sigourney Weaver a les ordres d'un "geni matemàtic" com Rodrigo Cortés en Red Lights i també serà a Buscando a Eimish, d'Ana Rodríguez Rosell.

"Estic encantat que em cridin per fer aquests personatges una mica especials", conclou.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT