CINEMA
Cultura 29/05/2013

'Blancaneu' guanya el Premi Ariel a la millor pel·lícula iberoamericana

El film de Pablo Berger s'ha imposat a la xilena 'No' i a l'equatoriana 'El pescador', que també optaven a aquest guardó

Efe
1 min

Mèxic'Blancaneu', la pel·lícula muda i en blanc i negre del director Pablo Berger, ha obtingut aquest dimarts el premi a la millor pel·lícula iberoamericana en la 50a edició dels Premis Ariel, que concedeix l'Acadèmia Mexicana d'Arts i Ciències Cinematogràfiques (AMACC). La cinta de Berger es va imposar a les altres dues favorites en aquesta categoria, la xilena 'No' i l'equatoriana 'El pescador'.

La cinta 'La vida precoç i breu de Sabina Rivas' és la que més premis ha obtingut fins al moment, amb guardons als millors efectes especials, al disseny d'art i a la millor actuació femenina per a l'actriu Angelina Peláez. D'altra banda, la millor actuació masculina ha estat per a Daniel Giménez Cacho, per 'Colosio, el asesinato', film que també ha obtingut el premi al millor maquillatge.

La gala va començar amb les paraules del director de l'AMACC, Juan Antonio de la Riva, que va fer un al·legat a favor del cinema mexicà i va apuntar que gaudeix de bona salut pels seus reconeixements internacionals, tot i no omplir les sales del país.

stats