Cinema

'Blancanieves', 'El artista y la modelo' i 'Grupo 7', finalistes per a la candidatura espanyola a l'Oscar

Una de les tres pel·lícules representarà Espanya en la cursa dels Oscars. L'actriu catalana Aida Folch protagonitza el film de Fernando Trueba

L'Acadèmia del Cinema espanyol ha anunciat avui les tres finalistes per representar Espanya en la cursa dels Oscars: són 'Blancanieves', de Pablo Berger, 'Grupo 7', d'Alberto Rodríguez i 'El artista y la modelo', de Fernando Trueba. Els acadèmics s'han ajustat a les apostes, que apuntaven a aquests tres títols: la versió muda i en blanc i negre del conte els germans Grimm, el 'thriller' policial a la Sevilla d'abans de l'Expo del 92 i la història sobre la relació entre un vell escultor i una jove refugiada catalana a la França ocupada pels nazis.

Enguany no es podrà repetir la gesta de 'Pa negre': cap film en català anirà als Oscars. Tanmateix, podria haver representació catalana: 'Blancanieves' és una coproducció on hi participa la productora barcelonina Arcadia Motion Pictures i un dels protagonistes d''El artista y la modelo' és l'actriu catalana Aida Folch.