CINEMA
Cultura 24/01/2011

Lynch recupera les escenes inèdites de 'Blue velvet'

Molt aviat, els espectadors podran veure algunes de les preses que es van desestimar en el muntatge de la pel·lícula, perdudes durant molt de temps

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Muntar una pel·lícula és com construir un edifici. A la sala d'edició, les peces separades s'uneixen en una sola bobina, s'encadenen, es fonen i, en definitiva, creen el film; li donen sentit. Però la fase de muntatge és, també, una fase de destrucció; una tria de metratge, una selecció i, per tant, l'eliminació d'una part del material a tisorades. Ara, en l'era digital, això no sembla gaire greu. Tot el que s'esborra de la versió definitiva va a parar a un disc dur. Però en els temps analògics la cosa no era tan senzilla. Per això, saber que David Lynch ha pogut recuperar les escenes inèdites de Blue Velvet ens sona pràcticament a miracle.

“Hi ha moltes escenes eliminades, preses falses i cues de metratge que es tallen per unir dos plans; i tot això, abans, era susceptible de desaparèixer”, explicava David Lynch. “Quan vaig demanar a Dino de Laurentiis el material inèdit de la pel·lícula, em va dir que no sabia on era. Jo ja ho donava per perdut”, afegia. Per aquest motiu, quan Lynch va saber que les deixalles de Blue Velvet havien aparegut a Seattle, no se'n sabia estar, de content. “És increïble: estic veient coses que pensava que s'havien destruït.”

Lynch sap que per tot el món hi ha fans, admiradors fervents, cinèfils i amants de Blue Velvet que es moren de ganes de veure la troballa. Així doncs, el director americà ha anunciat al programa de ràdio Morning Becomes Eclectic que moltes de les escenes recuperades formaran part de la nova edició blu-ray de la pel·lícula, que s'està preparant.

stats