Art

El Bob Dylan pintor exposa per primer cop a Nova York

La mostra recull divuit dibuixos i pintures que Dylan va realitzar en els seus viatges pel continent asiàtic

La desconeguda faceta pictòrica del cantautor nord-americà Bob Dylan arriba per primera vegada a Nova York amb l'exposició The Asia Series, una mostra de divuit dibuixos i pintures que l'autor de Knockin' on Heaven's Door va realitzar en els seus viatges al continent asiàtic .
"La pintura de Dylan està marcada pel mateix objectiu de constant renovació que caracteritza la seva llegendària música", va assegurar en un comunicat la galeria Gagosian, que acull aquesta exposició fins al pròxim 22 d'octubre.

La gent, els carrers, l'arquitectura o els paisatges de llocs com el Japó, Xina, Vietnam o Corea centren aquesta col·lecció de dibuixos i pintures del cantautor, que sol dibuixar mentre està de gira. Gagosian qualifica Dylan com un "agut observador" que "treballa des de la vida real per retratar els fenòmens del dia a dia, de tal manera que semblen frescos, nous i misteriosos". La galeria acull així la primera exposició de pintura del compositor mai realitzada a Nova York.

A The Asia Series, un recull que segons la galeria s'acosta a un "diari visual" dels viatges de Dylan pel continent asiàtic, s'hi poden trobar retrats amb detalls específics d'aquesta cultura, com en Mae Ling, Cockfight o The Bridge, mentre que altres dibuixos més críptics desvelen personalitats i situacions, com Opium o La Belle Cascade. Aquesta darrera obra "sembla una interpretació de Le Déjeuner sur l'Herbe de Manet, però és en realitat una oportunitat de veure una escenografia d'un saló de jocs de Tòquio", detalla la Gagosian.

Tot i que aquest guanyador del premi Príncep d'Astúries de les arts (2007) dibuixa des dels anys 60, una època en què va esdevenir un dels principals protagonistes de la cançó protesta, Dylan no va començar a exposar les seves obres fins fa quatre anys, quan es va poder veure a Alemanya The Drawn Blank Series. Un any després, el 2008, el cantautor nord-americà va exposar a l'Statens Museum de Copenhaguen The Brazil Series, un recull d'acrílics i llenços centrats al país llatinoamericà que encara es poden veure al museu danès.