CINEMA
Cultura 13/05/2013

El cine Boliche reobre divendres com a sala especialitzada en V.O. subtitulada en català

Tindrà quatre sales i combinarà cinema d'autor amb estrenes comercials. El promotor afirma que el projecte es "posa en marxa al marge de qualsevol opció dins l'àmbit polític"

Acn
2 min

BarcelonaEl Boliche Cinemes obrirà de nou les portes aquest divendres 17 de maig amb una cartellera permanent en versió original i subtitulada en català. Comptarà amb quatre sales que combinaran cinema d'autor amb estrenes més comercials de renom i un "cinema de qualitat i de culte", segons afirma un dels promotors de la iniciativa, Rafael Dalmau, empresari que ja gestiona els cinemes Maldà i impulsor del projecte juntament amb Alfons Mas. També ha volgut apuntar que la iniciativa, que compta amb el suport de les principals distribuïdores, es "posa en marxa al marge de qualsevol opció dins l'àmbit polític".

Dalmau ha dit avui a la presentació que "els Boliche intenten recuperar cert esperit romàntic, reivindicant un cinema en versió original". Dalmau considera que "si el català s'ha normalitzat a la televisió, al teatre o als mitjans de comunicació, ja és hora que també s'accepti en els subtítols del cinema". Les quatre sales del cinema disposen de projectors digitals, cosa que "facilita el subtitulat en qualsevol idioma". Dalmau ha qualificat el projecte dels Boliche com "un cinema rar, encara que obert al públic".

El projecte d'Alfons Mas i Rafael Dalmau, empresari dels Cines Maldà, s'ha iniciat al marge d'ajudes oficials i aposta per una cartellera permanent en versió original i subtitulada en català complementada amb diverses activitats culturals, com festivals de cinema, cicles, conferències o activitats formatives. "Intentarem que en sis mesos sigui un cinema amb personalitat, cosa que es pot aconseguir escoltant el públic", ha comentat Dalmau. Encara que la idea és subtitular totes les pel·lícules, no se subtitularan, ha anunciat Alfons Mas, ni les pel·lícules espanyoles ni les llatinoamericanes. En nom de l'Acadèmia del Cinema Català, la seva directora, Montse Majench, ha assegurat que "l'Acadèmia té grans expectatives amb aquesta nova etapa dels Boliche, que podrien convertir-se, a més, en un espai per recuperar el ritual de les estrenes com se celebren arreu del món, com una festa".

Amb aquesta reobertura, la ciutat recupera les sales ubicades a l'Avinguda Diagonal 508, a l'antiga Casa Portabella. El Cine-Bar Boliche va obrir les portes l'abril del 1998 amb quatre minisales, i va tenir una dècada de vida. La capacitat de les quatre sales és de 105 butaques a les dues grans i de 74 i 65 a les dues petites.

stats