Publicitat
Publicitat

CINEMA

Bollywood clona 'Mar adentro'

El prec és una còpia quasi exacta, amb escenes calcades, de la pel·lícula d'Amenábar

A Mar adentro, l'oscaritzada pel·lícula del cineasta Alejandro Amenábar, li ha sorgit un clon a l'Índia signat per Bollywood, la indústria cinematogràfica en hindi famosa per la seva destresa a copiar èxits del cinema occidental.

La història del tetraplègic Ramón Sampedro i la seva lluita perquè li sigui concedit el dret a morir ha trobat en Guzaarish ( El prec) un germà bessó, encarnat en la ficció per un prestigiós mag, Ethan Mascarenhas, que, després de patir un accident durant un espectacle, inicia un combat per l'eutanàsia en els tribunals del seu país. Les similituds entre les dues pel·lícules van més enllà de la simple inspiració i, algunes escenes de la Índia són una rèplica exacta de la premiada pel·lícula espanyola. L'única diferència és que els prats gallecs són substituïts per les exòtiques terres de Goa, al sud de l'Índia, i que el protagonista és traslladat en un luxós descapotable i no, com Sampedro, en una humil furgoneta.

Guzaarish, amb un pressupost de 750 milions de rupies (11,7 milions d'euros), va recaptar 294 milions d'rupies (4,5 milions d'euros), la qual cosa suposa un fracàs econòmic en un país de 1.200 milions d'habitants. No obstant això, sis mesos després de la seva estrena, Guzaarish ocupa un lloc privilegiat a les botigues índies de venda de DVD, on segons van dir fonts del sector és un "èxit de taquilla". "La pel·lícula la compren sobretot entesos en cinema i la majoria d'ells saben, i comparteixen l'opinió, que es tracta d'una versió de la pel·lícula espanyola Mar adentro", va dir a l'agència EFE Amij Granota, un dels dependents de Rhythm & Blues, establiment situat al sud de Nova Delhi.

L'ànsia imitadora de Bollywood no té límits i el cas de la pel·lícula espanyola és un entre centenars. "La creativitat a Bollywood és un problema", afirmava recentment el diari The Hindu en un dels seus articles, on subratllava que la indústria índia s'excusa en la manca de bons guionistes per copiar arguments i personatges del cinema occidental. "Quan inicies un treball artístic busques la inspiració al teu voltant, o alguna cosa que vulguis imitar", va justificar al diari indi el director de cinema Vikram Bhatt, famós en aquest país per les seves versions de pel·lícules de Hollywood.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT