Cinema
Cultura 22/05/2012

Brad Pitt: "Em costaria més interpretar un racista que un assassí"

L'actor és el protagonista de 'Killing them softly', d'Andrew Dominick, un 'noir' amb transfons polític que avui s'ha presentat al Festival de Canes

Xavi Serra
1 min
Brad Pitt i Ray Liotta aquest matí al Festival de Canes

CanesBrad Pitt ja ha arribat al Festival de Canes. L'actor torna al certamen on l'any passat presentava 'L'arbre de la vida' amb el drama criminal 'Killing them softly', d'Andrew Dominick, on interpreta un assassí a sou que ha trobar i eliminar dos criminals comuns que van atracar uns gàngsters mentre jugaven una partida de cartes.

Dominick ambienta el film a l'època de la campanya que va portar a Obama a guanyar les darreres eleccions als Estats Units. La crisi econòmica està molt present en els diàlegs de la pel·lícula, que acaba amb la declaració: "Amèrica és un negoci".

Brad Pitt, que també és productor del film, ha subratllat el discurs polític que conté: "És un film de gàngsters, però també un comentari sobre la nostra societat i sobre qui som". Dominick s'ha mostrat d'acord. "És una història sobre la crisi econòmica. Totes les pel·lícules sobre gàngsters parlen d'alguna manera sobre el capitalisme. No oblidem que és un món en què és acceptable que algú mati per diners".

'Killing them softly' no estalvia escenes de gran violència gràfica, pallisses brutals i caps travessats per bales a càmera lenta. "Vivim en un món molt violent", assegurava Pitt. "Heu vist com es mata una vaca per fer hamburgueses? La violència és una part quotidiana del món de gàngsters que retratem. Com a pare de família, no em suposa cap problema fer el paper d'assassí. Em costaria més interpretar un racista que un assassí".

stats