Cinema
Cultura 13/11/2011

'Brava, Victòria!' guanya el premi del públic del Festival de Cinema de Reus

El film, dirigit per Maria Gorgues, és la primera aproximació documental a la soprano Victòria dels Àngels

Ara
1 min
Una imatge del documental de Maria Gorgues

BarcelonaEl documental Brava, Victòria!, dirigit per la periodista Maria Gorgues, ha estat considerat pels espectadors la millor pel·lícula de la sisena edició de Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus. El guardó, concedit per votació del públic, es va lliurar a Reus en l'acte de clausura del certamen, on s'hi van presentar vint-i-dues produccions de tot el món que incorporen material d'arxiu. Brava, Victòria! s'ha estrenat als Cinemes Girona de Barcelona.

Brava, Victòria! és el primer documental sobre una de les veus líriques més destacades de la segona meitat del segle vint. Les imatges inèdites i la narració de la pròpia cantant revelen la dona oculta que hi havia darrere l'artista Victòria dels Àngels.

Maria Gorgues ha volgut ressaltar que el film no "és la biografia d'una diva, ni un compendi de la carrera de la soprano en clau erudita. El documental és una aproximació a la dona i a la persona que va dedicar més de seixanta anys de la seva vida a la música". Podeu llegir la crítica a Time Out.

stats