Bruna Cusí, Marc Artigau i Nick Payne, finalistes del XI premi Quim Masó

El guanyador rebrà 40.000 euros per produir el seu espectacle, que s'estrenarà dins la pròxima edició del festival Temporada Alta i que també es podrà veure al TNC

Els organitzadors del premi Quim Masó han fet públics aquest divendres els tres finalistes d'aquesta edició del guardó, l'únic que finança la producció d'espectacles teatrals en català. El premi està dotat amb 40.000 euros per produir l'espectacle, l'estrena dins el festival Temporada Alta i l'exhibició al TNC. El guanyador es farà públic dimarts al vespre durant una cerimònia a la sala La Planeta que comptarà amb l'actuació de Toti Soler i Gemma Humet.

Aquests són els finalistes, entre els 12 projectes presentats:

  • 'L’ocell ferit o l’ou', de Bruna Cusí (Cicely Films), és el debut de l'actriu com a dramaturga i directora. Cusí fusiona el teatre, el cinema, la tecnologia i la música per abordar els canvis vitals d'una dona que s'acosta a la trentena, la Joana. El repartiment està format per Elisabet Casanoves, Òscar Castellví i Joana Vilapuig.

  • 'Alba', de Marc Artigau (Atrium Produccions), és una reflexió sobre els mecanismes de l'amor, l'amistat, la família i la fe, i la gestió de la soledat en la societat actual. L'autor també es pregunta si la realitat virtual aïlla les persones. Els director és Raimon Molins i al repartiment hi haurà David Selvas i Patricia Mendoza, entre altres intèrprets.

  • 'Incognit', de Nick Paye (Companyia La inCògnita). L'obra explica tres històries diferents a partir de 21 personatges de diferents èpoques. El nexe comú entre elles és la recerca de la identitat i té la singularitat que aquesta recerca es produeix des del vessant de la ciència. La direcció i la traducció són de Mònica Bofill i el repartiment està format per Paula Blanco, Oriol Guinart, Jordi Llordella i Victòria Pagès.

El jurat d'enguany està format per Xavier Albertí (director teatral i director artístic del TNC), Josep Domènech (director de produccions Bitò), Josep Maria Miró (dramaturg i director teatral), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Narcís Puig (adjunt a la direcció artística del Temporada Alta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Laura Serra (periodista cultural) i actuant com a secretari del jurat, Guillem Terribas (Llibreria 22).

Més continguts de