Publicitat
Publicitat

Cultura

Budapest celebra la cultura popular catalana

La ciutat hongaresa acull aquest cap de setmana un aplec internacional amb tot d'activitats al voltant de la cultura tradicional de Catalunya

Des del divendres 3 i fins al diumenge 5 d'agost s'està celebrant a Budapest el 25è Aplec Internacional, un tast de cultura popular catalana que està omplint els carrers de la ciutat de sardanes, castells, gegants, capgrossos, bestiari, diables i danses la plaça Szabadság de la capital hongaresa. L'objectiu de l'Aplec és "contribuir a la projecció del folklore" a ciutats amb una significativa "afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya".

L'entitat que organitza la cita és Adifolk, que fa 25 anys que porta la cultura tradicional catalana arreu d'Europa, començant el 1988 en el primer Aplec Internacional a Amsterdam. Enguany, a l'Aplec de Budapest, hi participen disset formacions catalanes amb un total de 500 participants. A l'expedició catalana cal sumar també un miler d'acompanyants.

Amb motiu del 25 aniversari de l'Aplec, l’artista plàstic Joan-Pere Viladecans ha obsequiat Adifolk amb un cartell commemoratiu de la cita. La programació de l'Aplec es pot consultar a la web d'Adifolk.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT