ARA LLEGIM
Cultura 16/04/2012

Busquem la millor novel·la de la literatura catalana

L'ARA vol saber quines són les 10 millors novel·les escrites en català. Des de 'Llibre d'Evast e d'Aloma e de Blaquerna son fill', de Ramon Llull, fins a l'actualitat

Ara
1 min
llibre

BarcelonaNo hi ha literatura sense cànon, ni cànon intocable. Per això l'ARA busca la millor novel·la de la literatura catalana, i la llista de nominades la podeu plantejar els lectors. L'única condició és òbvia: ha de ser una novel·la. És a dir, la llista no tindrà en compte ni la poesia, ni els contes, ni els dietaris, ni les memòries, ni els assajos ni cap altra obra de no ficció.

A partir d'avui i fins dimecres al vespre podeu proposar candidates a través de comentaris a la web, al Facebook de l'ARA i també via Twitter amb el 'hashtag' #ARAlamillornovel.la. Les 10 novel·les més votades passaran a la final de les 10 millors, i el rànquing definitiu es votarà fins diumenge a les 18 h. Recordeu que en les vostres propostes heu d'indicar l'autoria i el títol de l'obra. L'ARA publicarà un article especial sobre les guanyadores en l'edició del 23 d'abril, diada de Sant Jordi.

Quina serà la millor? Tindran més pes els clàssics medievals de Ramon Llull i Joanot Martorell que la literatura de la Renaixença? Serà una novel·la escrita als Països Catalans o a l'exili? Quin paper hi jugarà la literatura de gènere? Serà una novel·la d'un Premi d'Honor de les Lletres Catalanes?

stats