Música
Cultura 02/04/2012

Busquem la millor versió en català d'una cançó internacional

L'ARA vol saber qui ha fet la millor adaptació a la nostra llengua d'una composició cantada originalment en un altre idioma. Quina us agrada més, la que els Manel fan de Pulp, la d'Els Pets de Van Morrison, la d'Els Amics de les Arts d'Oasis?

Ara
2 min
versions

BarcelonaFer una versió pot ser un homenatge, una paròdia o un repte, tot depèn de la intenció. Algunes respecten l'original i d'altres el capgiren. La música en català té una bona tradició versionadora des dels temps de la Nova Cançó, quan Els Setze Jutges adaptaven els emblemes de la 'chanson', així que és hora de revisar fins on ha arribat l'atreviment dels músics de casa nostra. L'ARA busca la millor versió en català d'una cançó internacional, i la llista de nominats la podeu plantejar els lectors. Les úniques condicions són que la cançó original sigui en qualsevol llengua menys el català, i que la versió només sigui en català.

A partir d'avui i fins dimecres a les 21 h podeu proposar candidats a través de comentaris a la web, al Facebook de l'ARA i també via Twitter amb el 'hashtag' #versionsencatala. Les versions més votades passaran a la final de les 20 millors, i el rànquing definitiu, amb les 10 millors candidates, es votarà dijous, divendres i dissabte (fins a les 21 h). Recordeu que en les vostres propostes heu d'indicar el títol de la cançó, l'intèrpret original i el grup o artista que fa la versió en català.

Quina serà la millor? ¿Tindrà més vots 'L'àguila negra' de Barbara cantada per Maria del Mar Bonet o 'Common people' de Pulp adaptada pels Manel? ¿I per què no Els Surfing Sirles transformant 'I feel love' de Donna Summer en 'Estibador' o Mazoni canviant la 'Maggie's farm' de Bob Dylan per 'La granja de la Paula'? ¿O Roger Mas cantant 'Ni una sola paraula' de Paulina Rubio? Potser preferiu Marina Rossell cantant Georges Moustaki, els Mishima fent una versió d''Il n'y a pas d'amour heureux' de Georges Brassens i Louis Aragon o el Grup de Folk cantant el 'Puff, el drac magic', que van popularitzar en anglès Peter, Paul & Mary. O sou més d'Els Amics de les Arts fent d'Oasis o Els Pets de Van Morrison? O la broma de Love Of Lesbian convertint 'Creep' de Radiohead en 'Tinc la grip'?

stats