ART
Cultura 25/01/2012

El CCCB obre una exposició sobre la tirania de les pantalles a la societat moderna

'Pantalla Global' repassa el poder de les imatges, des del cinema i les seves estrelles fins als mòbils d'última generació

Ara
1 min

BarcelonaEl Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) exposa fins al 28 de maig Pantalla Global, una exposició sobre la influència i omnipresència de les pantalles a la nostra societat, que s'inicia amb el cinema i les seves estrelles, passa per la televisió, els monitors de vídeo vigilància i arriba a la ubiqüitat d'internet i dels mòbils d'última generació.

Es tracta d'un recorregut a través d'una gran pantalla de 150 metres que segueix el discurs proposat pels comissaris de la mostra, el filòsof Gilles Lipovetsky i el professor de literatura Jean Serroy, responsables de la idea i autors del llibre homònim Pantalla Global. "Gairebé tot el que coneixem ho sabem a través de les pantalles i les imatges, no per experiència personal", afirma Lipovetsky.

L'exposició té l'objectiu de mostrar el poder de les imatges capturades i emeses, les quals no només han transformat la visió que les persones tenen del món, sinó també de la diversió i l'oci. Pantalla Global ha trigat tres anys a organitzar-se i es divideix en apartats com història, política i esports. A més, la mostra s'obra amb un pròleg dedicat a l'imperi de les estrelles, una gran pantalla on a través d'un tetris aniran caient i encaixant alguns dels rostres dels actors més famosos de la gran pantalla.

stats