Promoció
Cultura 23/08/2011

El CD de l'Acústica, gratis amb el diari ARA de diumenge

Diumenge que ve, 28 d'agost, l'ARA regalarà un CD amb 17 cançons d'alguns dels artistes que actuaran al Festival Acústica de Figueres del 31 d'agost al 4 de setembre

Erica Aspas
3 min
El desè aniversari de l'Acústica en un CD

BarcelonaEl Festival Acústica de Figueres celebra el seu desè aniversari del 31 d'agost al 4 de setembre. La programació inclou els concerts dels grups catalans més destacats del moment, i també hi haurà lloc per als artistes locals i les formacions que comencen el seu camí. L'ARA regalarà el diumenge 28 d'agost un CD amb 17 cançons d'alguns dels artistes que participaran en l'edició d'enguany.

Els temes que formen el disc són aquests:

1. Màgic, de Joan Colomo

Joan Colomo va treure a la primavera Producto Interior Bruto vol.1, i a la tardor publicarà el segon volum. Màgic és un dels temes d'aquesta primera entrega, curta, suau i senzilla.

2. Fem-nos una llar, de Joanjo Bosk

Després de passar per bandes de rock com Aspid o Zulo, Joanjo Bosk canvia de registre i al seu últim disc, En el temple del vent, musica poemes d'autors catalans.

3. Les nits del Liceu, de Lax'n'Busto

Himne de tres generacions, Les nits del Liceu va ser interpretada originalment per Pemi Fortuny i formava part del disc A l'Auditori. A l'Acústica, la banda oferirà la versió interpretada per Salva Racero, cantant de la formació des del 2006, que s'inclou a l'àlbum Simfònic.

4. Wana blindly trust in you, de The Pepper Pots

La banda gironina The Pepper Pots ens fa retornar als anys 60 amb el seu soul ballable. La cançó Wana blindly trust in you és un exemple de l'acoblament de les tres veus femenines i de la potència de la banda.

5. Llunàtics, d'El Belda i el Conjunt Badabadoc

L'acordionista Carles Belda, amb el Conjunt Badabadoc, fan un repàs de les cançons contemporànies del pop català amb un aire més folk.

6. Jenifer, d'Els Catarres

Nascuts a Internet, Els Catarres han vist com la seva Jenifer s'ha convertit en la cançó de l'estiu. Un noi més català que les anxoves de l'Escala, que porta Els segadors com a politó, s'enamora bojament d'una xoni de Castefa.

7. El carrer dels Jocs Florals, de Joan Masdéu

El líder de Whiskyn's ha debutat en solitari amb Casa murada. El primer tema és El carrer dels Jocs Florals, amb influències dels sons nord-americans però amb l'essència de Whiskyn's.

8. Loca somera, de Cris Juanico

Aquesta cançó forma part de l'últim disc de l'exlíder dels Ja T'ho Diré, Pedres que rallen, un recull de dotze temes en què els sons de la Mediterrània es fusionen amb el pop, el rock i el rhythm'n'blues.

9. Nadie como tu, de Lidia Guevara

Nadie como tu (i la seva versió en català) és una de les cançons més populars d'aquest estiu, un tastet del que trobareu a Memoria de elefante, un disc on Lidia Guevara mostra tot el seu talent i les seves vivències personals.

10. Ja no cal mirar, d'Elena Gadel

Tocant fusta, el nou disc de Gadel, és un treball en què la seva personal veu s'envolta de contrabaixos, guitarra espanyola, caixó flamenc i percussions, que també són present a Ja no cal caminar, amb reminiscències de jazz i flamenc.

11. Perles de gel, d'Eduard Canimas

Cant a la vida, a la natura i a l'harmonia, Perles de gel forma part del disc Sagrat cor, del cantant gironí Eduard Canimas.

12. El simio asume, de Le Croupier

Le Croupier presentarà a l'Acústica Presunto tocador, el segon àlbum del grup gironí liderat per Carles Cors: una reivindicació de la vida bohèmia amb una musicalitat molt cuidada.

13. La farola, la farola, de Miquel del Roig

La farola és un dels temes més aclamats d'aquest cantautor de les Terres de l'Ebre, especialista a fer versions políticament incorrectes.

14. Alma guerrera, de Toni Beiro

El cantant gironí Toni Beiro toca totes les tecles, des de cançons flamenques, en les quals es trenca la veu, a cançons pop en català, passant per una cançó en honor a Messi.

15. Tus buenas ideas, de Lakaste

Aquesta figuerenca fa una música sensible i pròxima, com es demostra a Tus buenas ideas, una cançó intimista, amb l'únic acompanyament de la guitarra.

16. Amor

Paula Grande i DJ Maroking s'han unit al projecte DeRaíz. A Amor, un tema de hip-hop sensual, els acompanya Nano Simon.

17. Take me

Els Crossing Roads són els benjamins del festival empordanès. Cinc joves de Figueres amb un repertori ple de versions conegudes d'artistes com Rihanna, Guns'n'Roses i Coldplay.

stats