Cultura 12/08/2012

El CD de l'Acustiqueta, amb l'ARA

Macedònia, Guillamino, els Petits Manolos i Anímic són alguns dels grups que recull el CD que es podrà comprar amb el diari ARA el cap de setmana que ve

Ara
2 min
Els més petits podran escoltar els grups dels pares, que han fet versions especials per a ells.

BARCELONAL'Acústica de Figueres, després de 10 anys programant concerts, estrena aquest any l'Acustiqueta, una versió del festival per als més petits. Els pares, però, no s'han d'espantar: no es trobaran amb el 'Sol solet' ni amb el 'Cargol treu banya'. Els grups de música que pujaran dalt dels escenaris del 31 d'agost al 2 de setembre no fan habitualment música infantil i disten molt de ser carrinclons.

Entre altres, s'estrenaran espectacles com ara 'Petits Manolos', del grup de rumba Los Manolos, i 'Diver-Kids', de l'Orquestra Di-versiones. Macedònia anirà a la capital de l'Empordà amb la nova formació i Guillamino presentarà el seu espectacle interactiu ' A la classe de les girafes'. Amelie, guanyadors del premi Enderrock al grup revelació del 2011; el compositor i multiinstrumentalista nord-català Pascal Comelade, i The Penguins i el seu 'Reggae per a xics' es podran escoltar a Figueres. Tots aquests grups gravaran un CD amb la millor selecció musical del festival, que es repartirà el cap de setmana vinent amb l'ARA.

El festival Acustiqueta va adreçat a nens de 2 a 12 anys. Per a ells pot ser el primer festival de música d'estiu, i per aquest motiu es tindrà molta cura de tots els detalls. S'estan creant espais habituals en festivals per a adults adaptats al públic infantil. Així, a l'Acustiqueta hi haurà àrees de descans, tallers familiars i infantils impartits als museus de la ciutat i una gran àrea de jocs. A més, durant els dies del festival el Museu del Joguet i el Museu de l'Empordà aplicaran un 50% de descompte al preu de l'entrada.

Els horaris també s'han adaptat a les necessitats dels més petits i les sessions es faran a les dotze del migdia i a les cinc, les sis i les set de la tarda. Pel que fa a l'apartat gastronòmic, diversos restaurants figuerencs prepararan menús infantils.

Els infants es podran acomiadar del festival amb una festa a la discoteca de l'Hotel Travé.

stats