PREMIS GOYA

'Eva' obté 12 nominacions als Goya i rivalitza amb 'La piel que habito' i 'No habrá paz para los malvados'

La pel·lícula de Pedro Almodóvar és la més nominada i aspira a 16 guardons

La pel·lícula La piel que habito, de Pedro Almodóvar, és la més nominada per als pròxims premis Goya, amb un total de 16 nominacions. La segueixen la cinta No habrá paz para los malvados, d'Enrique Urbizu, amb 14; la catalana Eva,  de Kike Maíllo, amb 12; Blackthorn. Sin destino, de Mateo Gil, amb 11, i La voz dormida, de Benito Zambrano, que opta a 9 categories.

Eva està nominada a la categoria de millor direcció novella (Kike Maíllo), guió original, música original, interpretació masculina protagonista (Daniel Brühl), interpretació masculina de repartiment (Lluís Homar), direcció de producció, direcció de fotografia (Arnau Valls Colomer), muntatge, direcció artística (Laia Colet), maquillatge i perruqueria, so i efectes especials.

A la categoria de millor pel·lícula i millor director opten La piel que habito, Blackthorn. Sin destino, La voz dormida i No habrá paz para los malvados. Les candidates per al millor guió original són, a part d' Eva, Blackthorn. Sin destino, Midnight in Paris, de Woody Allen, i No habrá paz para los malvados, i per al millor guió adaptat, Arrugas, La piel que habito, Katmandú. Un espejo en el cielo, d'Iciar Bollaín, i La voz dormida.

Pel que fa a la millor interpretació masculina protagonista, a banda de Daniel Brühl opten al guardó Antonio Banderas ( La piel que habito), Luis Tosar (pel seu paper a la cinta del català Jaume Balagueró Mientras duermes) i José Coronado ( No habrá paz para los malvados); mentre que per a la protagonista femenina concursen Verónica Echegui ( Katmandú. Un espejo en el cielo), la mexicana Salma Hayek ( La chispa de la vida), Elena Anaya ( La piel que habito) i Inma Cuesta ( La voz dormida).

A la millor interpretació masculina de repartiment, a banda de Lluís Homar, hi opten Juan Diego ( 23-F. La película), Juanjo Artero ( No habrá paz para los malvados) i Raúl Arevalo ( Primos); mentre que a la femenina de repartiment, Maribel Verdú ( De tu ventana a la mía), Pilar López de Ayala ( Intruders), Ana Wagener ( La voz dormida) i Goya Toledo ( Maktub).

També destaquen les nominacions a la categoria de millor documental d' Escuchando al juez Garzón, dirigit per la catalana Isabel Coixet, i El cuaderno de barro, el documental d'Isaki Lacuesta sobre Miquel Barceló.