Patrimoni
Cultura 05/11/2011

La Caixa cedeix la titularitat del Palau Meca a l'Ajuntament

L'edifici del segle XII forma part del complex del Museu Picasso i l'havia adquirit l'entitat d'estalvis el 1926. Dilluns es farà l'acte oficial de cessió

Ara
1 min

BarcelonaDilluns La Caixa cedirà de forma definitiva la titularitat del Palau Meca a l'Ajuntament de Barcelona, que junt amb quatre palaus gòtics més (Palau Aguilar, Baró de Castellet, Casa Mauri i Palau Finestres) i el nou centre de Coneixement i Recerca conformen el complex que acull el Museu Picasso. Aquest museu situat al Born és el més visitat de Catalunya, amb 1.344.897 visitants l'any passat.

L'edifici, construït entre els segles XIII i XIV i reformat el XVIII, situat al carrer Montcada, 19, forma part de les dependències del Museu Picasso des del 1982, com a resultat d'un dret d'ús atorgat per La Caixa a l'Ajuntament. Ara passarà definitivament a ser propietat de l'Ajuntament de Barcelona.

La Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears havia adquirit el palau l'any 1926. Fins al començament dels anys setanta, el Palau Meca va allotjar el Mont de Pietat de Santa Madrona de l'Obra Social La Caixa, vinculat a l'Institut de la Dona que Treballa.

L'acte de formalització de la cessió definitiva del Palau Meca el presidiran Isidre Fainé, president de La Caixa, i Xavier Trias, alcalde de Barcelona.

stats