ART
Cultura 16/05/2012

Delacroix captiva més 220.000 visitants al CaixaForum de Barcelona

És la retrospectiva del mestre del romanticisme francès més important que s'ha vist a l'Estat. Romandrà oberta fins al 20 de maig

Acn
1 min
MODERNITAT ISLÀMICA 
 La visió que Delacroix va donar del Marroc i Algèria amb les seves obres s'allunya dels tòpics pintorescos i va marcar la seva trajectòria.

BarcelonaMés de 220.000 persones ja han visitat, 'Eugène Delacroix 1798-1863. De l'idea a l'expressió' l'exposició del mestre de la pintura romàntica francesa que es pot veure al Caixaforum de Barcelona fins aquest diumenge. La mostra està organitzada per l'obra social de La Caixa i pel Museu del Louvre, que han celebrat "el gran èxit de públic". Es tracta de la retrospectiva més important d'aquest artista que s'ha pogut veure mai a l'Estat i conté obres tan emblemàtiques com 'Grècia expirant sobre les runes de Missolonghi', la pintura preparatòria de 'La mort de Sardanàpal' o 'Dones d'Alger a les seves habitacions'.

La mostra repassa l'evolució artística de Delacroix a través de 130 pintures, dibuixos i gravats provinents de museus i col·leccions privades d'arreu d'Europa i dels Estats Units.

Es pot fer una visita virtual a l'exposició aquí.

stats