Publicitat
Publicitat

EXPOSICIONS

Dansa i arquitectura, presents a la temporada 2011-2012

El CaixaForum celebra el desè aniversari amb Goya i Delacroix

El CaixaForum celebrarà el desè aniversari amb dues exposicions de gran volada dedicades a Goya i a Delacroix. Al llarg d'aquests deu anys han visitat el centre més de 7 milions de persones.

"Tot Goya batega al meu voltant". La pròxima primavera aquesta frase mítica que l'artista francès Eugène Delacroix va pronunciar quan viatjava pel sud d'Espanya tornarà a ressonar a les sales del CaixaForum. Per celebrar el seu desè aniversari, el centre d'exposicions de l'Obra Social de La Caixa farà coincidir dues exposicions excepcionals dedicades al pintor francès i a l'autor d' Els afusellaments del 2 de maig .

Delacroix (1789-1863) és la primera gran exposició sobre l'artista organitzada des del 1963 i estarà oberta del 15 de febrer al 20 de maig. Per a la segona mostra, 25 pintures de Goya, entre elles La maja vestida i Vol de bruixes , sortiran excepcionalment de la pinacoteca madrilenya del 16 de març al 24 de juny. Els Ballets Russos de Diaghilev, els impressionistes francesos de la col·lecció del matrimoni nord-americà Clark i una exposició sobre els gratacels de la torre de Babel a Dubai seran, entre altres exposicions, els plats forts de la programació.

El dia 14, una mostra dedicada a l'arquitectura encetarà la temporada. La ciutat de Sagnier. Modernista, eclèctica i monumental s'endinsarà en l'obra de l'arquitecte barceloní Enric Sagnier. Autor de més de 400 edificis a Barcelona, entre els quals hi ha el Palau de Justícia, el temple del Tibidabo i la duana, Sagnier ha sigut un dels grans forjadors de la imatge de la ciutat.

Una síntesi de dansa, música i art

Els millors ballarins, els músics més importants de l'època i els artistes més visionaris, com Picasso, Matisse i Braque, van col·laborar amb els Ballets Russos de Serge Diaghilev. Aquesta companyia llegendària que va visitar el Liceu al començament del segle passat tornarà a Barcelona el 5 d'octubre, aquesta vegada al CaixaForum, amb l'exposició Els Ballets Russos de Diaghilev. 1909-1929. Quan l'art balla amb la música. Organitzada pel Victoria & Albert Museum londinenc, aquesta mostra recorre la trajectòria dels Ballets a través de dos-cents cartells, peces de vestuari, escultures i fotografies.

Acostar la cultura al màxim nombre de ciutadans és un dels principals objectius dels responsables de l'Obra Social de La Caixa a l'hora de programar les exposicions. Enguany, el pressupost de l'àrea de cultura de l'Obra Social es manté, respecte a l'any passat, en els 64 milions d'euros. Des que va obrir les portes el 2001, més de 7 milions de persones han visitat les exposicions del CaixaForum. La passada temporada hi van acudir 73.000 persones, un 62% de les quals viuen a Barcelona. Algunes de les exposicions més vistes al llarg d'aquests anys, amb més de 200.000 visitants, han sigut Dalí i la cultura de masses (2004), Rodin i la revolució de l'escultura (2005) i Miquel Barceló. La solitude organisative (2009).

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT