Publicitat
Publicitat

Art

Coproducció amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

CaixaForum acull l'exposició 'Retrats de la Belle Époque' amb obres de 40 artistes

Boldini, Sorolla, Casas, Munch, Toulouse-Lautrec i Kirchner són alguns dels pintors representats

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l'Obra Social La Caixa han unit les seves forces per produir conjuntament l'exposició Retrats de la Belle Époque, que es podrà veure del 20 de juliol al 9 d'octubre al CaixaForum.

La mostra aplega 76 obres de 40 artistes com ara Giovanni Boldini, Oskar Kokoschka, Munch, John Singer Sargent, Egon Schiele, Joaquín Sorolla i Tolouse-Lautrec, que han estat cedides per una trentena de museus i institucions de 12 països diferents.

Retrats de la Belle Époque repasa el període que va entre la guerra francoprussiana i la Primera Guerra Mundial, que es va caracteritzar per un creixement econòmic sostingut i una agitació política que va generar grans canvis socials. El retrat va ser el gènere pictòric més representatiu de l'època perquè il·lustrava el nou individualisme de l'home modern i l'interès per la imatge que projectava en el seu entorn social.

A través de tres generacions de pintors, la mostra vol reflectir el pas d'un estat d'ànim trionfal dels inicis fins a l'agua inquietud crítica dels retrats expressionistes dels últims anys, que tanquen el recorregut.

L'exposició té una estructura tipològica en comptes de cronològica i està dividida en nou apartats: els autoretrats, els retrats de societat, el temperament i el caràcter; els retrats de grup; els ambients i les converses; una secció dedicada a Tolouse-Lautrec; els retrats a l'aire lliure; el retrat com a símbol, i la crisi.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT