Cultura 06/09/2012

El CaixaForum de Girona obre les portes als paisatges de la col·lecció de Carmen Cervera

La baronessa Thyssen aquest dijous ha presentat l'exposició, que inclou, entre d'altres, obres de Rusiñol, Monet, Gauguin, Mir, Sunyer i Matisse

Ara
1 min
'La creu de terme', de Santiago Rusiñol / COL·LECCIÓ CARMEN THYSSEN

BarcelonaDemà obre les portes al CaixaForum de Girona l'exposició 'Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. El paisatge a la Col·lecció Carmen Thyssen'. La mostra recull una selecció d'obres d'artistes com Théodore Rousseau, Lluís Rigalt, Claude Monet, Paul Gauguin, Joaquim Mir, Santiago Rusiñol, André Derain i Henri Matisse amb l'objectiu de treure a la llum les connexions del paisatgisme català amb l'internacional des del romanticisme fins a les avantguardes i l'art contemporani.

El paisatge es va convertir en un dels grans temes de la pintura amb el romanticisme, i des d'aleshores tots els corrents artístics han fet la seva pròpia lectura dels camps, els boscos, els paisatges marítims i les panoràmiques urbanes. Mentre que els paisatges romàntics van exaltar les relacions entre l'home i la natura, els artistes del realisme els van convertir en un registre de la realitat que els envoltava. Finalment, durant les avantguardes, es van convertir en composicions autònomes que s'allunyaven de la realitat, com es pot veure amb els paisatges d'Antoni Tàpies de l'època de Dau al Set.

stats