Publicitat
Publicitat

TEATRE

Calixto Bieito, premi Franco Abbiati a la millor direcció escènica per 'Carmen'

El muntatge del'òpera de Bizet estrenat al Liceu li ha valgut un dels guardons més prestigiosos d'Europa en l'àmbit de la lírica, el dels crítics musicals italians

Calixto Bieito ha obtingut el premi Franco Abbiati a la millor direcció escènica per la seva posada en escena de 'Carmen' de Bizet. El premi Franco Abbiati, que atorguen anualment els crítics musicals italians, és un dels més prestigiosos d'Europa en l'àmbit de la lírica.

El muntatge de Calixto Bieito, que es va estrenar el 2010 al Gran Teatre del Liceu, situa l'acció en una caserna militar de l'Espanya dels anys 50-60 i s'allunya totalment dels tòpics andalusos. Bieito col·loca els personatges en una vella caserna amb una disciplina cruel i una virilitat primitiva i rude en què l'enamorament i la gelosia, la sexualitat i la marginació, adquireixen una violència emocional i física molt poderoses. Els personatges deambulen pel pati d'armes, per encreuaments de carreteres freqüentats per personatges marginals de la nit i contrabandistes, per acabar en un cos taurí, escenari del tràgic desenllaç de 'Carmen'.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT