Cultura 22/10/2012

El centre de creació Can Xalant de Mataró tancarà a finals d'any, informa 'Capgros.com'

L'ajuntament de la localitat i la Generalitat el van incloure a la Xarxa de centres d'arts visuals de Catalunya al març

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Mataró ha decidit no donar continuïtat a l'actual model de gestió del centre de creació i pensament contemporani de Can Xalant, informa el diari digital 'Capgros.com'. La decisió conjunta que el consistori i la Generalitat van prendre al març de no tancar el centre i incloure'l a la Xarxa de Centres d'arts visuals de Catalunya no ha impedit la presa d'aquesta decisió. L'empresa cultural que el gestiona Trànsit Projectes, només té contracte fins a finals d'any, després que l'ajuntament prorrogués el que expirava 3 de novembre per dos mesos més.

En una nota de premsa, l'Ajuntament assegura, segons recull la publicació local, que s'ha vist "obligat" a "replantejar amb urgència" el model de gestió de Can Xalant a causa del "context econòmic i el reajustament del pressupost del 2013". El consistori apunta que vol "intentar mantenir el projecte de manera més sostenible", i que "reitera el compromís amb aquest centre de creació", malgrat que el vincula directament a "l'aportació anual del Departament de Cultura de la Generalitat".

La direcció del centre, diu 'Capgros.com' assegura que el projecte "segueix sent viable" i que sempre s'han mostrat disposats a "trobar alternatives i reenfocar el projecte en època de reajustaments pressupostaris". El tancament, afegeixen, "suposarà que molts projectes que s'hi estan duent a terme i que havien de continuar durant el 2013, com la Beca Mataró o la Beca Suñol, quedin a l'aire, malgrat que els actuals gestors asseguren que els seguiran donant suport".

stats