Institucions culturals
Cultura 11/06/2012

Carles Duarte creu que el CoNCA ha de ser un organisme "útil, vàlid i reconegut"

El poeta barceloní és un dels candidats a formar part del nou plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts

Efe
1 min

BarcelonaEl poeta Carles Duarte, un dels candidats a formar part del nou plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), ha explicat que aquest organisme ha de ser "útil, vàlid i reconegut" i una eina que ajudi a enfortir la consciència sobre el paper de la Cultura.

Després d'advertir que encara no és membre del CoNCA i que abans d'haver celebrat la primera reunió "és difícil precisar cap detall", Duarte sí que ha considerat que en un moment com l'actual de crisi econòmica general pot existir "la temptació de situar la cultura en un lloc secundari".

Si finalment és nomenat, subratlla que juntament amb els nous membres del consell posaran "l'accent a garantir que la cultura ocupi sempre un lloc en l'escena, perquè sense cultura qualsevol societat es banalitza, es frivolitza, perd gruix i es debilita, des d'un punt de vista dels coneixements i també ètic".

Tots els candidats, ha continuat, coincideixen en la necessitat de "treballar en aquesta direcció i amb esperit de col·laboració cap al govern de la Generalitat". El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, espera que la Mesa del Parlament proposi aviat al plenari de la institució els nomenaments de David Albet, Carles Duarte, Mercè Gisbert, Isona Passola, Valentí Puig i Gemma Sendra com a nous membres del CoNCA. El plenari estarà integrat en aquesta etapa per set membres, nomenats pel Parlament. Les sis persones propostes conformarien, en cas de ser finalment nomenades per la cambra, el plenari de la institució amb Pilar Parcerisas, que actualment ja ocupa el seu càrrec i va ser l'única que va quedar després de la dimissió en bloc de la resta dels seus anteriors integrants.

stats