Publicitat
Publicitat

Carles Duarte: "Els premis nacionals haurien de ser pocs i només de cultura"

El president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) parla amb l'ARA del futur de l'entitat, de les subvencions i del nom del MNAC

El poeta, lingüista i director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, va ser nomenat president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) el 21 de juny. Duarte encara el repte de presidir una institució amb un passat convuls.

L'anterior plenari va dimitir en bloc, a excepció de Pilar Parcerisas, perquè considerava que la conselleria de Cultura havia "buidat de contingut" la institució. En una entrevista amb l'ARA, fa reflexions com les següents:

"Ha de quedar clar que [el MNAC] és el museu d'art de Catalunya i no el museu d'art de Barcelona, però es pot incloure la marca de la ciutat si es creu que això pot ajudar a situar-lo en el mapa"

"Els editors fan un gran esforç per incorporar l'edició digital i el govern espanyol ho castiga amb l'increment de l'IVA. És una barbaritat"

"És indispensable canviar la llei de mecenatge. L'èxit d'iniciatives com el micromecenatge demostra que hi ha la voluntat d'ajudar"

"Hem d'intentar no multiplicar fins a l'infinit els equipaments existents o les estructures de les quals disposem"

Llegiu-ho a l' Ara Premium.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT