Cinema

Carlos Vermut arrasa al Festival de Sant Sebastià

'Magical girl' guanya la Conxa d'Or i el seu director s'emporta la Conxa de Plata en una edició triomfal per al cinema espanyol

El Festival de Sant Sebastià ha consagrat el cineasta madrileny Carlos Vermut amb dos premis al seu film 'Magical girl': Conxa d'Or a la millor pel·lícula i Conxa de Plata al millor director. Vermut es converteix així en el primer director que fa el doblet al festival des que el 1997 Claude Chabrol va aconseguir-ho amb 'Rien ne va plus'.

'Magical girl' és el segon llargmetratge de Vermut, que va debutar el 2011 amb l'autoproduïda i lloada per la crítica 'Diamond Flash'. El seu nou treball relata els esforços d'un mestre a l'atur per aconseguir els diners per comprar una disfressa japonesa a la seva filla malalta de leucèmia. A partir d'aquí, Vermut teixeix una trama complexa i pertorbadora on també apareixen una dona casada amb problemes mentals (Bárbara Lennie) i el mestre que va abusar d'ella quan era petita (José Sacristán). 

En un palmarès rodó per al cinema espanyol, el 'thriller' 'La isla mínima' s'ha fet amb el premi a la millor fotografia per a Álex Catalán i el de millor actor per a Javier Gutiérrez. La Conxa de Plata a la millor actriu ha sigut per a la protagonista del drama 'Silent heart', del realitzador danès Bille August. I el premi al millor guió l'ha guanyat el novel·lista nord-americà Dennis Lehane per 'La entrega', en què adapta un dels seus relats curts.

El segon guardó més important del palmarès, el Premi especial del jurat, ha sigut per a la francesa 'Vie sauvage', de Cédric Kahn. El premi del públic ha sigut per a la comèdia 'Relatos salvajes', de Damián Szifrón, i el Fipresci de la crítica se l'ha endut l'alemanya 'Phoenix', de Christian Petzold. La triomfadora de la secció Horizontes Latinos ha sigut la mexicana 'Güeros', d'Alonso Ruíz Palacios.

Més continguts de