Publicitat
Publicitat

LITERATURA

Carlos Fuentes rebrà aquest dissabte els 50.000 euros del guardó

Mig segle del premi Formentor

L'autor de 'La muerte de Artemio Cruz' i 'Cambio de piel' és un dels escriptors mexicans més importants de la segona meitat del segle XX. Fuentes aprofitarà el viatge per presentar el seu últim llibre, el recull de contes 'Carolina Grau'

Al llarg d'una trajectòria literària que va arrencar a finals de la dècada dels 50 amb la novel·la La región más transparente (1958), l'escriptor Carlos Fuentes ha recollit tota mena de distincions –entre les quals hi ha el premi Biblioteca Breve, el Rómulo Gallegos o el Cervantes– i ha estat reconegut amb una llista considerable d' honoris causa. El premi Formentor, que es va crear l'any 1962, ha premiat escriptors de talent difícilment discutible i que, a hores d'ara, formen part del cànon de lectures sensibles i exigents del segle XX: és el cas de Samuel Beckett, Jorge Luis Borges, Saul Bellow, Jorge Semprún i Witold Gombrowicz.

Fuentes s'afegeix al palmarès de guardonats i rebrà el premi –dotat amb 50.000 euros– aquest dissabte, al jardí de l'hotel Barceló Formentor.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT