Carme Pinós construirà el cinquè pavelló temporal de la fundació Naomi Milgrom, a Melbourne

L'autora del CaixaForum de Saragossa succeirà al duet format per Rem Koolhaas i David Gianotten. L'obra s'inaugurarà a l'octubre i romandrà oberta fins al febrer de 2019

El reconeixement internacional de Carme Pinós, l'autora del CaixaForum de Saragossa i la nova escola Massana, arriba a Austràlia: l'arquitecta ha sigut elegida per la fundació Naomi Milgrom a causa de l'enfocament humanista de la seva obra per dissenyar el cinquè dels seus pavellons temporals, coneguts com a MPavilion. Està previst que durant el temps que duri el pavelló de Carme Pinós s'hi celebrin més de 400 esdeveniments culturals. Segons la fundació "la tasca de Carme Pinós honra la responsabilitat de l'arquitectura a l'hora de servir la comunitat que l'acull, creant espais que situen l'experiència humana i el medi ambient al centre dels seus dissenys. El seu acostament a l'arquitectura, l'habitatge social i la comunitat reflecteix la voluntat del MPavilion d'estimular el debat sobre el rol del disseny i l'arquitectura en contribuir en crear ciutats i comunitats més igualitàries i creatives".

Els MPavilion estan ubicats al Jardins Reina Victòria i en les edicions anteriors els van dissenyar Rem Koolhaas i David Gianotten, Studio Mumbai, Amanda Levete i Sean Godsell Architects. Els pavellons estan concebuts com un espai cívic i un laboratori cultural, i al llarg de quatre mesos acullen un programa de xerrades, tallers, 'performances' i instal·lacions. Està previst que durant el temps que duri el pavelló de Carme Pinós -de l'octubre al febrer de 2019- s'hi celebrin més de 400 esdeveniments culturals. Des de l'any 2014 els MPavilion han rebut més de 351.0100 visitants i s'han convertit en una fita de l'arquitectura d'avantguarda australiana. 

Carme Pinós té una dilatada trajectòria internacional: és l'autora de dos gratacels d'oficines a Mèxic, un edifici universitari a Viena i el pla urbanístic de Saint-Dizier, a França. A més, recentment ha rebut diversos guardons internacionals: el Neutra Award de la universitat de Califòrnia Cal Poly Pomona i el Premi Nacional de Dones Arquitectes de França.

A Catalunya, Carme Pinós ha finalitzat recentment dues obres: la nova escola Massana, inclosa dins la renovació de la part posterior del mercat de la Boqueria i la plaça de la Gardunya, i la delegació de la Generalitat a Tortosa.

Més continguts de