ART

Carmen Thyssen: "El projecte de Montjuïc serà molt gran, estic il·lusionada"

La baronessa ofereix de nou el lloguer la seva col·lecció privada sense especificar-ne el cost: "Jo tinc hereus", ha dit

La baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza s'ha mostrat avui "molt il·lusionada" amb el projecte de l'eix cultural de Montjuïc perquè "serà molt important, molt gran", segons ha dit al Caixafòrum Barcelona.

Carmen Thyssen ha expressat diverses vegades la seva intenció d'ubicar a Montjuïc part de la seva col·lecció privada, però aquest punt "encara no s'ha concretat" perquè "primer cal donar altres passos previs, com constituir la societat i disposar del pla urbanístic", segons ha puntualitzat la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán.

"El tema dels continguts es tractarà més endavant", ha afegit Durán, en referència al projecte de reorganitzar els museus de Barcelona i crear un eix cultural a la muntanya de Montjuïc, que permetria donar un ús cultural als pavellons Alfons XIII i Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona.

La baronessa ha afegit que "el projecte segueix en marxa" i ha evitat concretar si les seves aportacions seran desinteressades perquè "jo tinc hereus", segons ha recordat.

"A mi m'agradaria que tot es concretés demà –ha assegurat Tita Cervera–, però cal anar avançant".