La 'Carmina Burana' de La Fura dels Baus arriba al Tívoli

L'òpera torna a Barcelona del 10 al 13 de març en una versió de cambra

Després de viatjar per tres continents i d'actuar per més de 100.000 espectadors, la versió de ' Carmina Burana' de La Fura dels Baus tornarà a Barcelona. Ho farà del 10 al 13 de març al Teatre Tívoli en una versió reduïda "més de cambra", tal i com descriu el director escènic i fundador de la companyia, Carlus Pardissa. "Estem davant de l'òpera més popular del segle XX, amb 25 peces curtes que parlen de la vitalitat", diu.

Les diferències respecte a  l'espectacle original que van presentar a L'Auditori el 2009 es basen en una reducció en el nombre d'intèrprets. El director musical, Josep Vicent, ha creat la nova adaptació del llibret de Carl Off a partir de "la versió original per a dos pianos", i ha afegit instruments com una flauta, un contrabaix i percussió. No es tracta, però, ni d’una versió concert de l’òpera, ni tampoc d’una proposta escènica menor, ja que comptarà amb més de 50 artistes en escena, 40 dels quals seran cantors de la Polifònica de Puig-Reig.

La posada en escena de la proposta de la Fura del Baus, d' una hora de durada, gira al voltant d’un gran cilindre de deu metres de diàmetre que envolta l’orquestra, on es projecten les imatges que il·lustren el text de l’obra. La història de 'Carmina Burana' tracta la volatilitat de la fortuna, la naturalesa efímera de la vida, el canvi d'estacions i els plaers i els perills de la golafreria i la luxúria, entre d'altres.

La intenció de Pardissa amb 'Carmina Burana" és aconseguir que "la gent s'enamori de l'òpera". Segons ell, el muntatge té un sentit del ritme que es troba faltar en la majoria d’òperes i  és ideal per atreure els més reticents a aquest món, “aquells que quan passen per davant del Liceu canvien de vorera”, ha matisat.