Obituari

Mor la pintora avantguardista Carol Rama als 97 anys

La pintora italiana Carol Rama, figura de l'avantguarda italiana i coneguda per les seves provocadores i irreverents obres eròtiques, ha mort a la seva ciutat natal, Torí, als 97 anys, segons ha informat la seva família.

Va començar a pintar als anys 30 del segle XX inspirada pels ambients de l'avantguarda italiana i en la seva vida va mantenir importants amistats amb artistes com els italians Edoardo Sanguineti, Carlo Mollino, Massimo Mila i Francesco Casorati, però també amb Man Ray i Andy Warhol .

De l'obra de Rama, que va ser objecte d'un ambiciosa retrospectiva al MACBA al 2014, es recorden les seves impactants aquarel·les de dones nues i els seus retrats de parts anatòmiques: penis, braços, llengües, que van fer que fins i tot, l'any 1945, una de les seves exposicions fos censurada i es requisessin les seves obres. En les seves peces s'intueix el sofriment i angoixa d'una vida difícil en què va ser testimoni del suïcidi del pare i va assistir a la seva mare tancada en un psiquiàtric.

Més continguts de