Cultura
Cultura 17/01/2011

Patrimoni aprova el projecte de reforma de la Casa de Cultura de Girona

La Comissió de Patrimoni ha aprovat definitivament el projecte de reforma i ampliació de la Casa de Cultura de Girona, després que el pla original fos rebutjat en la sessió de l'octubre de l'any passat.

Acn2
2 min
Casa de Cultura de Girona

GironaAra s'ha donat llum verda a les obres un cop han incorporat les condicions que havia posat la Comissió, com la conservació de la primera part de l'escala. També s'ha aprovat el projecte, tot i que amb algunes recomanacions, per a les obres de millora a l'edifici de la Fontana d'Or.

En canvi, no s'ha donat llum verda a la rehabilitació del Monestir de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), a l'espera que es replantegin aspectes com una passera per connectar dues torres. La reforma i ampliació de la Casa de Cultura de Girona finalment ha obtingut el vistiplau de la Comissió de Patrimoni, després que ja s'hi hagués sotmès a finals de l'any passat. El director en funcions dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, ha explicat que s'ha treballat conjuntament entre el Departament de Cultura i l'Ajuntament de la ciutat per trobar 'la fórmula idònia' per preservar els valors d'aquest edifici. Ara, un cop rebut el consentiment de la Generalitat, només faltarà que el consistori aprovi la llicència per començar les obres a la Casa de Cultura.

La reforma d'aquest equipament preveu obrir als vianants el pati interior i convertir-lo en una zona de passeig que connecti d'un costat a l'altre de l'edifici, de manera que es pugui caminar des de la Gran Via fins a la plaça de la Constitució a través d'aquest corredor. Després de les obres la Casa de Cultura també comptarà amb una cúpula vidriada, i mantindrà el primer tram de l'escala, tal com demanava la Comissió.

Situada al carrer Pompeu Fabra de Girona, la Casa de Cultura data del segle XVIII i té la categoria de Bé Cultural d'Interès Nacional. El que havia estat anteriorment l'hospici de la capital gironina està ara previst que incorpori la biblioteca Ernest Lluch, un centre de formació teatral o el conservatori, entre d'altres.

La Comissió de Patrimoni, celebrada divendres passat, també va donar llum verda al projecte de les obres per al manteniment general de la Fontana d'Or, amb recomanacions sobre quins materials s'han d'usar per a la neteja de les façanes, per exemple.

stats