Cinema
Cultura 18/06/2012

'Catalunya Über Alles!' guanya el premi al millor llargmetratge del FICC-CAT

El jurat de la cinquena edició del Festival Internacional de Cinema en Català 'Costa Daurada' guardona com a millor curt 'L'audífon', de Pau Durà

Acn
2 min
De l'autisme a la xenofòbia

Roda de BaràEl FICC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català 'Costa Daurada', que organitza l'Associació FICC-CAT per incentivar i reconèixer la creació cinematogràfica en català, va cloure ahir diumenge la seva cinquena edició, celebrada a la població tarragonina de Roda de Barà. 'Catalunya Über Alles!', de Ramon Térmens, va ser guardonada com el millor llargmetratge, una categoria que el festival estrenava enguany amb un premi de 4.000 euros. La pel·lícula, una reflexió sobre la immigració a la Catalunya rural a través de tres històries diferents, ja havia rebut la Biznaga de Plata al Festival de Málaga 2011, així com el Gaudí a la millor actriu secundària per a Vicky Peña. El guardó al millor curtmetratge, valorat en 2.000 euros, va ser per a 'L'audífon', de Pau Durà.

La resta de produccions guardonades han estat 'Alguna cosa queda', de la valenciana Anna Lorenz, guanyadora del Premi del Públic; 'L'equip petit', de Roger Gómez i Dani Resines, com a millor documental; 'Un Secret que t'havia de dir', de Joan Lluís Bozzo, com a millor videoclip; 'Quan les pedres parlen', de José Juan Guijarro, premi a la millor producció d'un centre educatiu; 'Bany Rural', de Ricard Farré, Jordi Ferré i Sergi Ribé, guanyadora en la categoria Jove 48Hores, i 'Som Castells', de David Oliete, com a millor producció de les comarques tarragonines. 'El somriure amagat', de Ventura Durall, s'ha endut la menció especial del jurat.

El jurat del festival l'integraven Montserrat Carulla, presidenta d'honor del festival; la directora Judith Colell; el crític de cinema Jaume Figueras; la productora Isona Passola; el músic Joan Reig, i els actors Montse Guallar i Lluís Marco. Antoni Barrero, director del festival, ha destacat el paper d'aquest jurat i el de la població de Roda de Barà a l'hora de fer créixer el festival en moments difícils. 'Quan no hi ha diners hi hem de posar imaginació i estima. En el somni i la utopia hi ha l'avenç o la creativitat', ha valorat.

stats