Publicitat
Publicitat

Cultura

El Centre Documental de la Memòria Històrica va acordar la restitució dels papers el 15 de juliol

Aquesta setmana tornaran a Catalunya la resta dels papers de Salamanca

El delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, ha informat de la restitució del 715 lligalls i 15 caixes que contenen informes de partits polítics, diaris com 'Terra i Llibertat' i documents relacionats amb la 'Columna Durruti'

El Ministeri de Cultura lliurarà la documentació pendent dels papers de Salamanca a la Generalitat de Catalunya al llarg d'aquesta setmana. D'aquesta manera culminarà el procés de restitució dels documents confiscats després de la Guerra Civil.

Els set-cents quinze lligalls i quinze caixes de la Secció Polític Social de Barcelona i Lleida pendents de tornada i que fins ara es custodiaven a l'Arxiu General de la Guerra Civil s'estan empaquetant.  Hi destaquen els informes de partits polítics, com la del secretariat d'ERC i el Comitè Central del PSUC; els diaris Solidaritat Obrera de la CNT i Terra i Llibertat, de la FAI, així com publicacions d'altres col·lectius, com les milícies antifeixistes. També s'inclouen documents de la secció catalana de la UGT i la Columna Durruti.

El Centre Documental de la Memòria Històrica va acordar la restitució dels papers el passat 15 de juliol, tal com ha informat el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel. La devolució de documents respon a l'article 2 de la Llei 21/2005 del 17 de desembre, tot i que queda pendent el retorn de banderes i insígnies que podria tenir lloc al setembre, en la reunió que celebrarà el patronat del centre.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT