Cultura
Cultura 19/07/2011

Aquesta setmana tornaran a Catalunya la resta dels papers de Salamanca

El delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, ha informat de la restitució del 715 lligalls i 15 caixes que contenen informes de partits polítics, diaris com 'Terra i Llibertat' i documents relacionats amb la 'Columna Durruti'

Efe
1 min

BarcelonaEl Ministeri de Cultura lliurarà la documentació pendent dels papers de Salamanca a la Generalitat de Catalunya al llarg d'aquesta setmana. D'aquesta manera culminarà el procés de restitució dels documents confiscats després de la Guerra Civil.

Els set-cents quinze lligalls i quinze caixes de la Secció Polític Social de Barcelona i Lleida pendents de tornada i que fins ara es custodiaven a l'Arxiu General de la Guerra Civil s'estan empaquetant. Hi destaquen els informes de partits polítics, com la del secretariat d'ERC i el Comitè Central del PSUC; els diaris Solidaritat Obrera de la CNT i Terra i Llibertat, de la FAI, així com publicacions d'altres col·lectius, com les milícies antifeixistes. També s'inclouen documents de la secció catalana de la UGT i la Columna Durruti.

El Centre Documental de la Memòria Històrica va acordar la restitució dels papers el passat 15 de juliol, tal com ha informat el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel. La devolució de documents respon a l'article 2 de la Llei 21/2005 del 17 de desembre, tot i que queda pendent el retorn de banderes i insígnies que podria tenir lloc al setembre, en la reunió que celebrarà el patronat del centre.

stats