MÚSICA
Cultura 14/11/2011

Els Catarres i Xavier Baró, al Circuit Folc del C.A.T.

El trio d'Aiguafreda i el cantautor de Ponent actuen dijous al cicle del Centre Artesà Tradicionàrius

Ara
1 min
La Jenifer d'Els Catarres, trio compost per Jan Riera, Èric Vergés i Roser Cruells, té la Montserrat de rival.

BarcelonaEl Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) del barri de Gràcia de Barcelona acull la sisena edició del Circuit Folc, que reunirà dijous 17 de novembre a les 21 h els directes d'Els Catarres i de Xavier Baró.

Obrirà la vetllada el cantautor de Ponent Xavier Baró, un músic que fa temps va decidir allunyar-se del camí ral, de les modes i de les tendències. Defensarà La màgica olivera (2011), un disc d’aire atemporal en què el trobador lleidatà es passeja per la guerra dels Segadors, les guerres Carlines, les històries de bandolers i dels amors al camp. Cançons tradicionals que sonen rotundes i terribles, com "A la plaça fan ballades", acompanyades d’una tria de composicions dels seus treballs anteriors, Flors de joglaria (2006) i Lluny del camí ral (2009).

El seguiran Els Catarres, jove trio d’Aiguafreda i última sensació del pop-folk acústic català. Roser Cruells (contrabaix), Eric Vergés (veu i guitarra acústica) i Jan Riera-Prats (acordió, bombo i pandereta) s’han passat l’estiu tocant arreu i presentant cançons pròpies en què ressonen estructures de l’americana, el corrido o el reggae, i sonoritats càlides per explicar històries quotidianes. El seu nou disc està previst pel 29 de novembre.

Les entrades es poden comprar anticipades o a taquilla.

stats