Els Catarres s'imposen als Premis Enderrock 2014 per votació popular

El veredicte és el resultat dels prop de 14.000 vots d'usuaris únics registrats a través de la web de la revista

Els Catarres acaparen els Premis Enderrock 2014 per votació popular amb cinc guardons: millor artista del 2013, millor disc de pop-rock ('Postals'), millor cançó ('Vull estar amb tu'), millor lletra (també la de 'Vull estar amb tu') i millor portada. Obrint Pas guanya en la categoria de millor directe, Oques Grasses com a grup revelació, El Petit de Cal Eril i Miquel Abras & Cesk Freixas són els millors grups en la categoria de cançó d'autor i Ebri Knight i els Quico's, en la de grups folk.

D'altra banda, Grup Enderrock premia la trajectòria del segell Blanco i Negro, els festivals Sónar, L'Altaveu, MMVV i Anòlia i les promotores Wam Produccions i Houston Party Music. La gala de lliurement se celebrarà el dia 13 al Teatre Municipal de Girona.

A banda dels grans triomfadors d'aquesta edició dels Premis Enderrock, Els Catarres, la votació popular també ha premiat amb dos guardons com a millor directe i millor nova proposta a Pau Codina, en la categoria de música clàssica, i Gemma Abrié amb la Vicens Martin Dream Big Band en la categoria de jazz. El Petit de Cal Eril també acumula dos guardons pels millor disc de cançó d'autor de l'any ('La figura del buit'), en aquest cas amb la suma de la votació popular i el premi de la crítica.

En la categoria de folk sobresurten el grup maresmenc Ebri Kight, guanyador del premi al millor disc amb 'La palla va cara', i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, premiats per 'Sóc d'allà baix' com a millor cançó. En la categoria de cançó d'autor han rebut el premi popular a la millor cançó el duet Miquel Abras i Cesk Freixas amb 'L'Empordà se'ns crema'.

En altres categories, han estat premiats Oques Grasses (millor grup revelació), Obrint Pas (millor directe), Blaumut (millor videoclip per 'Bicicletes'), Els Amics de les Arts (millor DVD pel directe 'Tenim dret a fer l'animal') i Bongo Botrako (millor artista català en altres llengües). A més, la votació popular ha escollit la Stroika de Manresa com la millor sala de concerts del 2013.

En l'àmbit del jazz, s'ha guardonat David Pastor (millor solista) i 'Pavana Club' de The Jamboree Big Latin Band (millor disc). I finalment, en l'àmbit de la clàssica, els vots majoritaris han anat al tenor David Alegret (millor solista) i al Brossa Quartet de Corda per 'Música per a quartet de corda', de Josep Maria Mestres Quadreny (millor disc).

Reconeixement a la indústria musical

El Grup Enderrock també ha lliurat aquest dimarts els tradicionals reconeixements al a indústria musical del país a la trajectòria. Enguany, s'ha distingit el segell Blanco i Negro (30 anys d'història), els festivals Anòlia, Altaveu i Mercat de Música Viva de Vic (tots tres, amb 25 anys d'història), el Festival Sónar (20 anys), a la productora i promotora de concerts WAM Produccions (20 anys), i al segell i promotora Houston Party Music (15 anys).

Els guardons de votació popular anunciats avui se sumen als Premis Enderrock 2014 per la crític, que enguany han premiat a La Troba Kung-Fú (millor disc de l'any i millor disc de folk català per 'Santalegria'), Els Pets (millor disc de pop-rock en català, 'L'àrea petita'), El Petit de Cal Eril (millor disc de cançó d'autor en català, 'La figura del buit'), The Excitements (millor dis català en altres llengües), Manel (millor artista de l'any), Súper Gegant (millor artista revelació de l'any), Xavier Díaz-Latorre (millor disc català de clàssica) i Marco Mezquida Trio (millor disc català de jazz).

La Gala dels Premis Enderrock 2014 se celebrarà el 13 de març al Teatre Muncipal de Girona, i hi actuaran Els Catarres, La Troba Kung-Fú, La Iaia i Gerard Quintana amb Xarim Aresté.

Més continguts de