Art
Cultura 15/12/2011

El Centre Niemeyer canvia de nom

El govern asturià pren el relleu de la fundació que fins avui ha gestionat la institució. El Niemeyer podria anomenar-se Centre Cultural Internacional Avilés

Efe
1 min

El Centre Niemeyer podria passar a anomenar-se Centre Cultural Internacional Avilés. Així ho ha anunciat el conseller de Cultura del Govern del Principat, Emilio Marcos Vallaure, coincidint amb els 104 any de l'arquitecte brasiler Oscar Niemeyer i el primer aniversari de la inauguració de la cúpula del Niemeyer.

Vallaure ha reiterat que va ser l'alcaldessa de la localitat i vicepresidenta de la Fundació, Pilar Valera, qui va trencar "unilateralment" les negociacions per la gestió del centre, quan va rebutjar de fer-hi una auditoria. Els grups d'oposició han acusat el govern d'haver "polititzat" la polèmica al voltant del Centre Niemeyer amb l'objectiu d'apropiar-se de la institució.

El govern ha anunciat que espera reobrir les instal·lacions aquest cap de setmana, afegint-hi el rètol "obra d'Oscar Niemeyer", i destaca que el centre seguirà actiu amb una programació estable quan s'hagi triat un òrgan responsable de la seva gestió.

El col·lectiu "Jo dono suport al Centre Niemeyer" ha previst una manifestació per felicitar l'arquitecte brasiler i reivindicar una solució per al centre cultural.

stats