Art
Cultura 15/12/2011

El director del Centre Niemeyer emprendrà accions legals contra el Principat d'Astúries

El govern del Principat assumirà la gestió de l'equipament cultural d'Avilés, que perdrà el nom de l'arquitecte brasiler

Efe
1 min

El Centre Niemeyer d'Avilés emprendrà accions legals contra el govern asturià després que no s'hagi arribat a l'acord per prolongar la cessió de la institució cultural a la fundació que el gestionava fins ara.

Natalio Grueso, director del Centre Niemeyer, ha apuntat que l'objectiu de la reclamació és aconseguir la cessió de l'ús de l'equipament o reclamar "indemnitzacions multimilionàries" a l'Executiu. "No pararé fins que les persones que han calumniat els responsable del Niemeyer responguin davant la llei", ha subratllat Grueso.

Des d'avui, i després que la institució es negués a sotmetre's a una auditoria segons ha explicat el govern, el Principat s'ocuparà de la gestió de la institució i aquesta perdrà el nom de l'arquitecte brasiler.

El 9 de setembre, el Govern va acusar el centre de greus irregularitats econòmiques, però segons el gestor de l'entitat, "és rotundament fals que hi hagi irregularitats en aquesta fundació". Grueso justifica que des que començar l'"assetjament" del Govern, la fundació ha tingut pèrdues econòmiques superior al milió d'euros i aquest fet ha "impossibilitat" el pla de negoci previst pel patronat.

El Centro Niemeyer es va començar a construir el 2008 i va ser inaugurat la primavera de 2011. En un any ha organitzat exposicions, conferències i debats internacionals i esdeveniments i ha rebut més d'un milió de visitants.

stats