Publicitat
Publicitat

Cultura

El Cercle de Cultura denuncia l'extrema fragilitat del sector cultural amb l'augment de l'IVA

L'entitat pronostica que perilla la fidelitat del públic i la destrucció d'un teixit industrial i afegeix que la pujada és una mesura sense sensibilitat per part dels governants

A principis d'aquest juliol, el Cercle de Cultura va augurar que un augment de l'IVA podria ser un cop molt dur per al sector cultural, i una vegada el govern espanyol ha promogut la mesura, l'entitat ha difós la seva opinió d'oposició contundent a la pujada, que situaria el sector cultural en una situació "d'extrema fragilitat".

El Cercle de Cultura ha remarcat la manca de sensibilitat i connexió de la classe política espanyola amb al sector cultural. Així mateix, observa que aquesta incomprensió del sector els ha portat a prendre una mesura que s'allunya molt de la resta de països europeus, en què la imposició és sempre reduïda.

Pel que fa a l'actitud dels consumidors culturals, l'organització pronostica una menor fidelitat del públic, és a dir, una disminució del consum cultural a curt termini i, a llarg termini, una descomposició de la democratització cultural que durant anys s'ha dut a terme. També auguren la destrucció del teixit industrial de la cultura i dels seus pertinents llocs de treball.

L'opinió de la institució se suma a la llista d'entitats i empreses del sector que s'hi han mostrat clarament contràries, amb el lema 'La cultura no és un luxe'.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT