Cultura
Cultura 17/07/2012

El Cercle de Cultura denuncia l'extrema fragilitat del sector cultural amb l'augment de l'IVA

L'entitat pronostica que perilla la fidelitat del públic i la destrucció d'un teixit industrial i afegeix que la pujada és una mesura sense sensibilitat per part dels governants

Ara
1 min

BarcelonaA principis d'aquest juliol, el Cercle de Cultura va augurar que un augment de l'IVA podria ser un cop molt dur per al sector cultural, i una vegada el govern espanyol ha promogut la mesura, l'entitat ha difós la seva opinió d'oposició contundent a la pujada, que situaria el sector cultural en una situació "d'extrema fragilitat".

p { margin-bottom: 0.21cm; } El Cercle de Cultura ha remarcat la manca de sensibilitat i connexió de la classe política espanyola amb al sector cultural. Així mateix, observa que aquesta incomprensió del sector els ha portat a prendre una mesura que s'allunya molt de la resta de països europeus, en què la imposició és sempre reduïda.

Pel que fa a l'actitud dels consumidors culturals, l'organització pronostica una menor fidelitat del públic, és a dir, una disminució del consum cultural a curt termini i, a llarg termini, una descomposició de la democratització cultural que durant anys s'ha dut a terme. També auguren la destrucció del teixit industrial de la cultura i dels seus pertinents llocs de treball.

L'opinió de la institució se suma a la llista d'entitats i empreses del sector que s'hi han mostrat clarament contràries, amb el lema 'La cultura no és un luxe'.

stats