Música
Cultura 23/09/2011

Cesária Évora abandona la carrera musical per motius de salut

Els metges han recomanat a la cantant de Cap Verd que anul·li la gira prevista per aquesta tardor. La 'diva dels peus nus' té setanta anys

Efe
1 min

ParísLa cantant de Cap Verd, Cesária Évora, coneguda com la 'diva dels peus nus', ha anunciat a París la retirada dels escenaris i la cancel·lació dels concerts que tenia programats les properes setmanes per motius de salut.

La seva discogràfica, Lusàfrica, ha confirmat la decisió d'Évora en un comunicat, en què senyala que la cantant "no podrà complir amb els concerts que havia d'oferir en les properes setmanes".

Évora, que el 27 d'agost va complir 70 anys, va arribar a París fa uns dies "en un estat de gran debilitat". "Els seus nous problemes de salut segueixen a diverses intervencions quirúrgiques que ha patit els darrers anys, com una operació a cor obert el maig de 2010", afegeix.

La cantant ha seguit les recomanacions dels metges, que li van "ordenar" anul·lar la gira de concerts. Cesária Évora "renuncia a la vida itinerant que la porta als quatre racons del món, des dels seus grans inicis el 1991 a l'escena internacional".

El 1988 va publicar el primer àlbum, La diva dels peus nus; però no va ser fins 1992, quan la cantant nascuda a l'illa de San Vicente de Cap Verd, va sorprendre el món amb Miss Perfumado. El 1993 la veu que s'havia fet popular entre les tavernes i els bars de la ciutat va començar a fer viatjar la 'morna' per tot el món.

stats