Teatre

Cesc Gay s'estrena com a director teatral amb 'Els veïns de dalt'

El Teatre Romea acull a partir de dijous aquesta comèdia protagonitzada per Pere Arquillué, Àgata Roca, Nora Navas i Jordi Rico

Cesc Gay fa el salt al teatre com a director teatral amb 'Els veïns de dalt', una comèdia protagonitzada per Pere Arquillué, Àgata Roca, Nora Navas i Jordi Rico. L'obra, de la qual també n'és l'autor del text, es diferencia de l'estil més dramàtic i íntim de les seves pel·lícules. El  Teatre Romea l'acollirà a partir d'aquest dijous i fins el 17 de maig.

"Fa anys que porto treballant en el cinema i és molt interessant entrar en una nova disciplina", ha expressat Gay. El cineasta també ha confessat que tenia ganes d'explorar la direcció teatral des de feia anys però li feia respecte. L'obra explora el món de la parella, i se situa en un sopar en el qual "una parella normal –Arquillué i Roca– que no passa el seu millor moment" convida als veïns de dalt, interpretats per Navas i Rico.

Aquesta parella veïna, però, viu la seva relació amb més frescor i vivesa. Per a Gay, és "fascinant els extrems brutals a què poden arribar les parelles en barallar-se, sovint en públic". La idea de la comèdia va sorgir d'una vivència personal de Gay amb uns veïns "especialment cridaners" al llit, que va generar la idea de l'obra. Tot i això, el director teatral ha afirmat que no es tracta de fets autobiogràfics.

Àgata Roca ha destacat "el ritme trepidant d'aquesta comèdia, que també té un regust àcid i amarg perquè tracta d'una parella que no està en el seu millor moment de la vida", i també ha definit Gay com un director molt insistent i amb les idees molt clares. Pere Arquillué ha assegurat que Gay no semblava novell en la direcció teatral, i que s'ha adaptat amb molta facilitat a l'ambient més íntim del teatre.